Saldırıya uğrayan Koreli plakçı: Görgü tanıkları var

Firuzağa'da içki içtikleri gerekçesiyle plak dükkanı basan saldırganlardan D.B., "Karıma küfredip pusetteki çocuğumu ittiler" dedi. Koreli plakçı Lee ise "Görgü tanıkları var, ispatlayabilirlerdi. Neden şikayet etmeyip darp ettiler" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cihangir’de, eli sopalı bir grubun saldırısına uğrayan Koreli plakçı Seogu Lee konuştu. Bazı gazetelerde olayın, bebeği olan bir kadına taciz şeklinde verilmesine sert tepki gösteren Lee, “Eğer onların anlattıkları doğru olsaydı içeri girmek yerine beni şikâyet edebilir ya da polisi arayabilirlerdi” diye sordu. Firuzağa’daki Velvet Indieground Plak’ın Koreli sahibi Seogu Lee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda yapılan yanlı haberlere tepki gösterdi. Koreli plakçı Lee, açıklamasında saldırganların Türkleri ya da Müslümanları temsil etmediğinin altını çizdi.

'TACİZ VARSA İSPATLAYABİLİRLER'

Bir olay yüzünden ülkenin tamamının suçlanamayacağına vurgu yapan Lee özetle şunları kaydetti: “Lütfen onlar adına özür dilemeyin, benim adıma üzülmeyin. Ben, düzgün Müslümanların, diğer dinlerin mensuplarından daha fazla tolerans sahibi olduğuna inanıyorum. Yaklaşık 6 yıldır Türkiye’de yaşayan biri olarak yeterince öğrendim. Ancak her ülkede mücadele etmemiz gereken böyle insanlar var” Bazı gazetelerin, saldırıyı ‘Çocuklu bir kadına plakçının önünde içki içen şahısların hakaret ettiği gerekçesiyle kocasının mekânı bastığı’ şeklinde okuyucularına duyurmasını da eleştiren Lee, “Görgü tanıkları var, gerekirse ispatlayabilirler. Eğer onların anlattıkları doğruysa, neden içeri geldi ve bana vurdular? İçeri girmek yerine beni şikâyet edebilir ya da polisi arayabilirlerdi. Bu sivil bir yol değil mi?” diye konuştu.

'EŞİME HAKARET EDİP PUSETTEKİ ÇOCUĞUMU İTTİLER'

Öte yandan Akşam gazetesinde bugün yayımlanan Bülent Şanlıkan imzalı haberde, serbest bırakılan saldırganlardan D.B.'nin sözlerine yer verildi. D.B., derdinin içki olmadığını söyleyerek "İçki ile sorunum olsa Fransız Sokağı’na dalmam gerekiyordu" sözlerini sarf etti. Eşine ve pusetteki çocuğuna saldırıldığını iddia eden D.B., "Eşim plakçının önünden pusetteki çocuğumla beraber geçerken kaldırımı işgal edenlerden yol istemiş. Onlar da başörtülü olduğu için 'karaböcek' diyerek hakaret edip puseti tekmelemişler. Görüşmek için mekana gittim. 50-60 kişilerdi ve ellerinde içki vardı. Yaptıkları hakareti sordum hakaret edip dükkanın içine çektiler" diye konuştu.

firuzagasaldırgan