'Hakan Fidan iki kere Gülen'le görüştü'

Fehmi Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 17-25 Aralık operasyonlarından önce iki kez ABD'ye giderek Fethullah Gülen'le görüştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gazeteci Fehmi Koru, Habertürk gazetesiyle yollarının ayrılmasından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Fethullah Gülen'le yaptığı iki görüşmeden basın ve ifade özgürlüğüne değin birçok konularda değerlendirmelerde bulundu. “Davutoğlu, Abdullah Gül'e yakın dursaydı halen Başbakan olabilirdi” iddiasında bulunan Koru, AK Parti'nin cemaatin yerini dolduracak bir kadrosu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun'un sorularını yanıtlayan Fehmi Koru, Fidan-Gülen görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:

- “Ben Böyle Gördüm” kitabınızdan bir alıntıyla devam edelim. Aralık 2013, Pensilvanya’dasınız, Fethullah Gülen size “Fehmi Bey, Hakan Bey’in (Fidan)kendisi de zaten buradaydı” diyor.

Evet, iki defa oraya gitmiş.

- Ne zaman gitmiş?

Tarihlerini bilmiyorum. Ama benden evvel gittiği belli. Ben 2013’ün aralık ayında gittiğime göre 17-25 Aralık’tan önce gittiği belli. İki kez gitmiş, görüşmüşler, konuşmuşlar ama ne konuştuklarını bilmiyorum.

- Size Gülen bunu Aralık 2013’te söylüyor.

Evet, sonrasında benim Hakan Bey ile görüşme fırsatım olmadı. Görüşseydim mutlaka ne zaman gittiğini sorardım.

- Gazeteci saikiyle ne düşündürdü size?

Şu da gerçek, o günlerde herkes görüşüyor, gidiyordu.

- MİT Müsteşarı, bir sene öncesinde ifadeye çağrılma hadisesi var, 7 Şubat yaşanmış?

7 Şubat 2012’den evvel mi gitti, onu bilemiyorum. Ne zaman gittiğini bilmediğim için de spekülasyon yapamam. Dışişleri bakanıyken eşini de yanına alarak Ahmet Davutoğlu da gitti. Onu da söyledi Gülen. “Buradaydı, eşi ile birlikte geldiler” dedi. Bülent Arınç görevlendirilerek gittiğini kendisi açıkladı...

Röportajın tamamı için tıklayın