LGBTİ'den yasağa tepki: Yürüyeceğiz!

İstanbul Valiliği’nin 19 ve 26 Haziran tarihlerindeki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini açıklamasına Onur Haftası Komisyonu’ndan yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - LGBTİ örgütleri, Onur Haftası kapsamında yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’nün tehdit ve valiliğin yasağına rağmen gerçekleşeceğini açıkladı.

Evrensel’den Cansu Pişkin’e konuşan komisyon üyeleri Ebru Kırancı ve Ejder Narsap valilikten izin istemediklerini ve tehditlere rağmen yürüyüşlerin gerçekleşeceğini belirtti. Yürüyüşün sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için devletin güvenlik önlemi almakla yükümlü olduğunu belirten Kırancı, "Bizi her gün öldürülüyor, dayak yiyoruz. Bir gün de yaşama, çalışma ve politika hakkımız için dayak yiyelim” dedi.

Bu yıl ki Trans Onur Yürüyüşü’nün temasının DirenBarış olduğunu hatırlatan Kırancı “Ya başkaldıracağız ya da zulme boyun eğeceğiz. Ramazan ayı dolayısıyla bizden saygı bekliyorlarsa onlar da bizlerin yaşam hakkına saygılı olacak ve barışçıl yürüyüşümüze izin verecekler. Devlet bizi korumak zorunda” şeklinde konuştu.

"TEHDİTLER UMRUMUZDA DEĞİL"

Kişisel sosyal medya hesapları üzerinden de çok sayıda tehdit mesajı aldıklarını ifade eden Ejder Narsap ise “Biz bu saldırılara karşı sokağa çıkmazsak hiçbir zaman çıkamayacağız. Yolda gördükleri bir geyi bir transı çok rahat katledebilecekler. Ama bizler son bir haftadır bize karşı oluşturulan bu saldırı konseptini ve ablukayı dağıtacak güçteyiz. Tehditler umurumuzda değil, onlara rağmen yürüyeceğiz” dedi. Alperenler’in her sene benzer şekillerde tehditlerde bulunduğunu belirten Narsap, “Maraş’tan ve Çorum’dan biliyoruz ki devlet kendi yapamadığını bunlara yaptırıyor” diye konuştu. Orlando saldırısını gerçekleştiren IŞİD’in kendinden olmayan herkesi katlettiğini ifade eden Narsap, LGBTİ derneklerine yönelik saldırının gerçekleşebileceğinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Etiketler valilik LGBTİ yasak