Koza Holding’deki kayyumlar birbirini şikayet etti

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding'e atanan kayyumlar mahkemelik oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekim 2015'te Koza Holding’e atanan kayyumlardan beşi arasında anlaşmazlık çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Akçil, başkan yardımcısı ve bir üye kayyum, “verimli ve uyumlu çalışmaları” engellendikleri gerekçesiyle diğer iki yönetim kurulu üyesi Hikmet Keleş ve Hamza Yanık’ın görevlerine son verilmesi için Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Hakimlik talebi kabul etti.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre soruşturmayı sürdüren savcı, verilen karara itiraz etti. İtirazı görüşen Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, kayyumlar Keleş ve Yanık’ın görevlerine son verilmesine ilişkin kararı kaldırdı. Kararda, iki kayyum hakkındaki verimli çalışmadıkları yönündeki iddiaların soyut olduğu kaydedildi.

Ne olmuştu?

İddia olunan 'Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansman sağladığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada Akın İpek’in sahip olduğu Koza İpek Holding Grubu’na Ekim 2015'te kayyum atanmıştı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ kayyum olarak atanan isimlerin daha önce görev yaptıkları yerleri derlemiş ve çoğunun AK Parti ile ilişkili olduğunu ortaya çıkarmıştı.