Midyat'ta haber yapan gazeteciler saldırıya uğradı

Bombalı saldırının yaşandığı Midyat'ta çekim yapan gazeteciler saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Midyat ilçesine haber yapmaya giden gazeteciler Hatice Kamer, Mahmut Bozarslan ve Sertaç Kayar, sivil bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, tedavileri için hastaneye kaldırılan gazetecilere, ikinci kez saldırdı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırının ardından haber yapmak için ilçeye giden 3 gazeteci saldırıya uğradı. Emniyet müdürlüğü çevresinde bulunan gazetecilere "burada çekim yapamazsınız" diyen sivil bir grup saldırdı.

Amerikanın Sesi muhabiri Mahmut Bozarslan, saldırganların attığı taşla Hatice Kamer'in başından yaralandığını söyledi. Bozarslan, kendisinin ve Sertaç Kayar'ın ayrı sokaklarda sıkıştırılıp, darp edildiklerini aktardı. Bozarslan gözünden yaralanırken, Kayar ise belinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan gazeteciler ayakta tedavi edildi.

Bir süre sonra hastaneye gelen saldırganlar gazetecilere ikinci kez saldırdı. Buradaki saldırıda Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de darp edildi. Polis saldırganları durdurmak için havaya ateş açtı. Karakola götürülen gazeteciler polis tarafından sorgulandı.

Gazeteciler, saldırganlardan bazılarının “AKP ilçe başkanının koruması, yakınları ve onu tanıyan kişiler” olduğunu, ikinci saldırıyı yapanların da önceki gruptan bazı kişiler olduğunu ifade ettiler.

BASIN ÖRGÜTLERİNDEN KINAMA

Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Basın-İş Sendikası yaptıkları açıklamalarla, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Gazeteciler yönelik saldırıların alışkanlık haline geldiğini belirten Basın Konseyi, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi.

Yaşananları "vahim" olarak nitelendiren TGC'nin açıklamasında ise saldırının halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını da hedef aldığını vurguladı.

Basın-İş Sendikası da yaptığı yazılı açıklamada geçmişte basına yönelik saldırıları hatırlatarak, "Bir gün herkes bu suçların hesabını verecektir" ifadelerine yer verildi. (Amerikanın Sesi/ Evrensel)