İstanbul Erkek Lisesi'nde protestolar devam etti

Mezuniyet töreninde okul müdürünü protesto eden İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin eylemi, dün yapılan aşure gününde de devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezuniyet töreninde okul müdürüne sırtlarını dönen İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin protestosu dün de devam etti. Protestoların sürdüğü aşure gününe, okul müdürü katılmadı.

Türkiye'nin köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri mezuniyet töreninde okul müdürünü sırtlarını dönerek protesto etmişti. Okul müdürü Hikmet Konar kürsüye çıktığında sırada gerçekleştirilen protestoya veliler de alkışlarla destek vermişti.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, okulda dün aşure günü düzenlendi. Okul müdürü Hikmet Konar'ın katılmadığı etkinlikte konuşan İstanbul Erkek Lisesi Derneği Başkanı Feyza Erkan, öğrencilerin arkasında olduklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri protesto ile ilgili basın açıklaması yapan öğrenciler, eylemin müdürün siyasi görüşünden değil yaptığı uygulamalardan kaynaklandığını belirttiler. Öğrenciler "Okul müdürü Hikmet Konar'la birlikte okula yerleşmekte olan baskı ortamı bu davranışlarımızın temel sebebidir, yaptığı konuşmayla bir ilgisi yoktur ve başka şekilde yorumlanmamalıdır" denildi.