Günde 100 hastaya bakan doktor, odasından güvenlik eşliğinde çıkabildi

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi'nde günde yaklaşık 100 hastaya bakan tek göz doktoru Dr. Cansev Şekerler, mesaisi bittiğinde, odasından güvenlikçiler eşliğinde çıkabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi’nin aktif çalışan tek göz doktoru Dr. Cansev Şekerler, yoğun hasta talebi yüzünden odasında mahsur kaldı. 98 hastayı muayene ettiği mesaisi bittiğinde, hastaların kapısının önünde beklemesi ve seslerini yükseltmesi üzerine odasından özel güvenlik personeli eşliğinde çıkabildi. 

Dr. Şekerler, odasından çıkarken hastaların sözlü saldırısıyla karşılaşırken, 1 aydan bu yana günlük 108 hasta muayene ettiği öğrenildi.

 Özellikle son 15 gündür göz hastalıkları uzmanı eksikliği yaşanan Ergani Devlet Hastanesi, Elazığ’ın Maden; Diyarbakır’ın Ergani, Çermik, Dicle ve Çüngüş ilçelerinden gelen binlerce hastaya sağlık hizmeti veriyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden günde en fazla 42 hastaya randevu oluşturulabiliyor. Ancak randevulu hastanın dışında Çermik İlçe Jandarma Komutanlığına alınacak Geçici Köy Korucu adaylarının rapor için yönlendirildiği hastanede Dr. Cansev Şekerler, muayene odasında mahsur kaldı.

Mesai bitmesine rağmen muayene olmak isteyen hastalar Dr. Şekerler’in odasında çıkmaması için kapıyı açmasına için vermedi. Muayene kapısı tekmelenen ve sözlü hakaretlere mazur kalan Dr. Şekerler, olay yerine gelen hastane güvenlik elemanları tarafından açılan ‘güvenlik Koridoru’ altında güçlüklü odasından çıkarıldı. Hastanede bulunan bir kişinin çektiği görüntülerde, Dr. Şekerler’in odasından çıkarıldığı sırada hastaların sözlü saldırılarına ve yuhlamalarına maruz kaldığı görüldü.

Dr. Şekerler’in yaşadığı sıkıntı, bir arkadaşına yazdığı whatsapp görüşmelerine de yansıdı;

“Beni buradan çıkarmayacaklar!

Kapımın önü çok kötü!

Kapıyı açtırmıyorlar!

Çıkamıyorum şu an!”

Hastalar, haftalardır tek bir göz doktorun görev yaptığı Ergani Devlet Hastanesi’ne yeni göz doktorların atamasının yapılması için Sağlık Bakanlığı’na ve il vekillerine çağrıda bulundu. (HABER MERKEZİ)