Gümüşhane'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gümüşhane'de olası yangınların önlenmesi amacıyla 20 Temmuz-31 Ağustos arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümüşhane'de olası orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 20 Temmuz'dan 31 Ağustos'a kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere anız veya bitki örtüsü, tarla, bağ, bahçe artığı ot, dal yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği ifade edildi. 

Açıklamada, orman alanlarına giriş çıkış yasağının uygulanması ve kontrolünün Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü personeli ile kolluk kuvvetlerince sağlanacağı belirtildi. Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda, orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, yangına sebebiyet verenlerin tespiti için ekipler tarafından düzenli şekilde devriyeler ile kontrollerin yapılacağı, denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı aktarıldı. 

KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

Açıklamada ayrıca, muhtarlıklar tarafından orman yangınlara karşı köylerde gerekli tedbirlerin alınmasına ve bölgede yaşayanların uyarılmasına karar verildiği de belirtildi. Kararlara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılacak. Enerji nakil hatlarından çıkabilecek orman yangınlarına karşı TEİAŞ ve Aksa Elektrik Dağıtım AŞ tarafından da tedbir alınacak. (HABER MERKEZİ)