Gültekin Uysal'dan seçim açıklaması: Erdoğan seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir

DP lideri Gültekin Uysal, "Erdoğan kirli ve eşit rekabet imkanı olmayan bir seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir. Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyen Gültekin Uysal, "Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden bugüne, hiç olmadığı ve hatta hiç görülmemiş şekilde, kamunun imkan ve araçlarının bir siyasi parti lehine hareket ettiği ve bir 'tek parti iktidarı'nın varlığını kanıtlayan seçim dönemini geride bıraktık. Bir tarafta iktidar ve iktidarın tüm imkanları, dahası iktidarın yedeğine aldığı birçok kirli güç unsuru, diğer tarafta ise yıllardır süren hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzluklara karşı kısıtlı imkanlar ve seçmenin samimi desteğinin rekabetine tanık olduk. Aslında iktidarın sahip olduğu imkanları düşündüğümüzde siyasette haksız rekabetin en kesif örneğiyle karşılaştık" ifadelerini kullandı.

'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMENİN HUZURU İÇİNDEYİM'

TRT ve Anadolu Ajansı'nın iktidar lehine propaganda yaptığını belirten Uysal şöyle devam etti:

"Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık. Buna karşın Türkiye'de değişime duyan, refah, adalet ve demokrasi arayan, bu değerlerin bilincinde artı değer yaratan milyonlarca insanın desteği ile umutvar olduk. Kıymetli Demokratlar, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde verdiğimiz mücadele, inandığımız değerlere ve hayalini kurduğumuz Türkiye'ye ulaşmak için verilmiş mücadeledir. Bu vesileyle şüphesiz verdiğimiz ve verdiğiniz mücadele takdire şayandır. Tek bir şüphe ya da soru işareti olmadan çıktığımız bu yolda, elinizde bulunan imkan ve şartların ötesinde bir feraset ve dirayetle yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. İnandığımız değerlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim."

'BİZİM İÇİN KAZANCIN BAŞLANGICI BURASIDIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi sayısal olarak kazanmasına karşın aslında kaybettiğini savunan Uysal, "Bilinmesi gerekir ki Erdoğan kirli ve eşit rekabet imkanı olmayan bir seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir. Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır. Bu seçim 'kazandık' diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)