Gültekin Uysal: Erdoğan o sözü bizden çalmaya kalktı, duvardan atlarken yakaladık

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, 'Yeter, söz milletindir' sloganı için, "Erdoğan o sözü bizden çalmaya kalktı, duvardan atlarken yakaladık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokrat Parti'nin 1950 yılındaki seçimlerde kullandığı "Yeter, söz milletindir" sloganını kullanmasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Uysal, "Sizi taklit eden falan yok; Erdoğan o sözü bizden çalmaya kalktı, duvardan atlarken yakaladık. Yani çalamadı. Yeter, söz milletindir" dedi.

Ne olmuştu?

Erdoğan, 18 Ocak'taki AK Parti Grup Toplantısında seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklayarak, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz aynı gün, bu darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı sloganı kullanması üzerine önceki gün Bilecik'te konuşan Erdoğan, "Rahmetli Menderes 73 yıl önce emperyalistlerin ülkemize operasyon aracına dönüşen tek parti faşizmine karşı ne demişti? 'Yeter, söz milletindir' demişti. Her ne kadar Menderes'in sonu idam sehpasında bitmiş olsa da bu söz yıllardır milletimizin yüreğinde yankılanmaya devam etmiştir. Şimdi bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor. 'Yeter, söz milletindir…' Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu haberin yok mu?" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)