Gülhan Esen'in katili kömürlükte yakalandı

Gülhan Esen'i evinin önünde pusu kurup katleden Muhammed Tarhan, cinayetten 6 gün sonra İstanbul’da bir kömürlükte yakalandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'de eski kız arkadaşı Gülhan Esen'i (25) tabancayla vurup katleden Muhammed Tarhan, 6 gün sonra polis tarafından İstanbul’da yakalandı.

Olay, 16 Mart'ta saat 07.00 sıralarında, Darıca ilçesi Osmangazi Mahallesi Halı Saha Sokak'ta meydana geldi. İşe gitmek için evden çıkan 7 aylık evli Gülhan Esen, plakası alınamayan araçtan inen kimliği belirsiz şüpheli tarafından tabancayla başından vuruldu. Esen'e toplam 3 el ateş eden şüpheli kaçtı. Silah sesini duyanların ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gülhan Esen, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Gülhan Esen’in cenazesi, memleketi Erzurum'un Oltu ilçesinde toprağa verildi.

TAKİP ETMİŞ

DHA'nın haberine göre polis, Gülhan Esen'i öldüren şüphelinin eski erkek arkadaşı Muhammed Tarhan olduğunu tespit etti. Şüphelinin, olaydan yaklaşık 1 hafta önce Gebze'deki lojistik firmasında işe başlayan Gülhan Esen'i takip edip, eve giriş ve çıkış saatlerini öğrendiği saptandı. Olay günü ise Muhammed Tarhan’ın hafif ticari araçla İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden gelip evinin önünde Gülhan Esen'in çıkmasını beklediği, sonra da saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Tarhan ile Gülhan Esen'in birkaç yıl önce tanıştığı, bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra ayrıldıkları belirtildi.

Muhammed Tarhan, emniyetteki sorgusu sonrası adliyeye sevk edildi. Şüphelinin savcılık sorgusu sürüyor.

KÖMÜRLÜKTE YAKALANDI

Bu arada olayla ilgili soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1000 saatlik güvenlik kamerası kaydı izlemesi yaptığı, 100 kişinin ifadesini alarak Muhammet Tarhan'ın gittiği yerleri takibe aldığı öğrenildi.

Polis ekipleri Muhammet Tarhan'ın İstanbul'da 4 ilçede hiç telefon kullanmadan yaya olarak gezdiğini belirledi. Ormanda, inşaatlarda ve sokaklarda kalan Tarhan'ın yakalandığı tüm kamera kayıtları incelenerek gittiği yönler belirlendi. Son olarak Tarhan'ın yaşadığı mahallenin istikametine gittiği tespit edildi. İstanbul Sultanbeyli'de kömürlükte saklandığı tespit edilen Tarhan, kömürlüğe girdiği esnada yakalandı. 

 

 

(HABER MERKEZİ)