Gülabi Aksu: Kızım, 'baba gitme seni kelepçeleyecekler' diyor

Migros Esenyurt Depo işçileri taleplerinin kabul edilmesini halaylarla kutladı. İşçilerden Gülabi Aksu ise hem mutlu hem üzgündü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Migros Depo işçileri taleplerinin kabul edilmesi üzerine zaferlerini kutladı. İşçiler, "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları attı. Gözaltı fotoğrafı ile tanınan işçi Gülabi Aksu ise sevinçli olduğunu ancak kızının kelepçelenmesinden çok etkilendiğini söyledi. Aksu, "bugün depoya gelirken önümü kesip, 'Baba gitme seni kelepçeleyecekler' dedi" şeklinde konuştu.

İŞTEN ATILAN TÜM İŞÇİLER GERİ ALINDI

DGD Sen avukatı Mürsel Ünder de, varılan mutabakata ilişkin kamuoyuyla bazı bilgiler paylaştı. Buna göre, Migros’un işten attığı 250 kişi işe geri alındı.

DGD (Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası) Sen avukatı Mürsel Ünder depo önünde açıklama yaptı. Ünder varılan mutabakata ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Daha öncesinde işçilerin, müvekkillerimizin ve sendikanın eylem başlatmasının sebebi olan asgari ücretle ilgili olarak zam farkı talepleri vardı. 4 liralık bir ekmek parası diye sembolize ettiğimiz ilk taleplerimizden birisiydi. Bunun dışında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunlar vardı. Prim sistemiyle ilgili problemler vardı. Bu problemlerin giderilmesiyle ilgili eylemler başladı. Bu üç talebimizi kabul etmek yerine bir saldırıyla cevap verdi. 250 işçi işten atıldı. İşçilerin işe iade edilmesi ilk talebimiz oldu. İşçilerin çoğu birlikte davranmayı tercih etti. Dün yapılan görüşmede atılan işçilerin işe geri alınacağı söylendi. En önemli kazanımlarımızdan birisi bu. Bunun dışında prim sistemiyle ilgili işçi arkadaşların kafasını karıştıran sorunların hepsini tespit ettik ve mutabakata vardık. En kısa süre içerisinde talep ettiğimiz şeyler giderilecek." 

GÜLABİ AKSU: KIZIM 'BABA ELLERİNİ NEDEN KELEPÇELEDİLER' DİYOR

Migros zaferini kutlayanlardan biri de Tuncay Özilhan'ın evi önündeki eylemde gözaltına alınırken çekilen fotoğrafıyla tanınan işçi Gülabi Aksu oldu. Olayın ardından kamuoyunda büyük destek toplayan Aksu, direnişlerinin kazanımla bitmesine sevindiğini ancak elleri kelepçelendiği için üzüntüsünün devam ettiğini belirtti. Aksu şunları söyledi: “Bütün arkadaşlarım adına çok sevindim. Kendi adıma hem sevindim hem sevinmedim. Elimi kelepçeledikleri günden beri üzüntü içerisindeyim. Sadece beni değil tüm arkadaşlarımı kelepçelediler. 7 yaşındaki kızım ellerimin kelepçeli olduğu fotoğrafları görmüş… ‘Baba senin ellerini neden kelepçelediler?’ diye sorduğunda kendisine 'kızım şaka yaptılar' diyorum. Çocuklarımın o günden beri psikolojileri bozuldu. Bugün çocuğumun öğretmenini arayarak kızımı okula göndermeyeceğimi söyledim. Bugün deponun önüne gitmek için evden çıktığımda kızım önümü keserek, ‘baba gitme seni kelepçeleyecekler’ dedi. Bu çok üzüntü veriyor. Ancak ne olursa olsun işimizi kaybettik, mücadele ettik ve kazandık. Bu yönden baktığımda çok mutluyum. Arkadaşlarım adına mutluyum. Bu süreçte yalnız kalmadığımızı da söylemek istiyorum. Yanımızda olan, sesimizi duyuran herkese teşekkür ederim.”