‘Göründüğü Gibi’ bir sergi Arter'de

Şakir Gökçebağ’ın ‘Göründüğü Gibi’ başlıklı sergisi Arter'de açıldı. Sergi, sanatçının farklı zaman aralıklarında ürettiği yerleştirme, heykel ve fotoğraflarını bir araya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arter'in 2024 sergi programı, Şakir Gökçebağ'ın ‘Göründüğü Gibi’ başlıklı kişisel sergisiyle devam ediyor.

Sanatçı Gökçebağ’ın sıradan nesneleri ve tanıdık görüntüleri biçimsel manipülasyonlar yoluyla sıra dışı hale getirme yöntemlerine toplu bir bakış sunan ‘Göründüğü Gibi’, sanatçının farklı zaman aralıklarında ürettiği yerleştirme, heykel ve fotoğraflarını bir araya getiriyor. Gündelik yaşam içinde sıkça karşılaştığımız nesnelerin zihninde yarattığı çağrışımlardan ya da uyandırdıkları biçimsel benzerlikler ve zıtlıklardan yola çıkan Gökçebağ, onları yapıbozumcu bir tavırla parçalarına ayırarak, yineleyip çoğaltarak, birbirlerine iliştirerek yeniden düzenliyor.

10 KASIM’A KADAR AÇIK

‘Göründüğü Gibi’, Gökçebağ’ın daha önce farklı bağlamlarda sergiledikten sonra Arter’deki galeri mekanı için yeniden boyutlandırıp yorumladığı eserlerini geniş bir malzeme çeşitliliği içinde bir arada sunuyor. Sergi, 10 Kasım 2024 tarihine kadar gezilebilir.