Goldman'dan hisse analizi: Mühimmat bitti

Goldman Sachs, ABD'de alıcıların mühimmatının bittiğini söyleyerek hisselerde satış pozisyonunda olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Goldman Sachs Group Inc. yöneticisi Scott Rubner, Salı akşamı müşterileri ile paylaştığı notta, hisselerde taktiksel olarak satış pozisyonunda olduğunu çünkü alıcıların “mühimmatının bittiğini” söyledi.

Goldman verilerine göre sistematik fon yöneticileri geride kalan ayda küresel hisselerde 170 milyar dolardan fazla alım yaptılar. Bu da fonların hisse pozisyonlarının ağırlığını 2022 başından bu yana en yüksek seviyeye taşıdı.

Rubner’a göre hisse pozisyonlarının tepe noktasına yaklaşmasıyla yatırımcılar önümüzdeki haftalarda satışa geçme eğiliminde olabilirler.

Bloomberght'te yer alan habere göre, emtia vadeli işlem danışmanları adı verilen ve vadeli işlem piyasalarında varlık fiyatlarının trendine göre kısa ve uzun pozisyon olan CTA fonlarında tetikleme sinyalleri S&P 500 endeksi için 4.130 seviyesinde bulunuyor.

Endeks salı günü 4 bin 71 seviyesine geriledi. Goldman’ın modeline göre de trend izleyen fonlardan, volatilite sinyallerine göre pozisyon olan yatırımcılara niceliksel fonlar, piyasanın önümüzdeki ay satış gelmesi durumunda 276 milyar dolara kadar hisseyi elden çıkarmak zorunda kalacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Para hisse