Gökhan Zan'dan, 'Hatay için aday olacak mısınız?' sorusuna yanıt

Gökhan Zan, "Beni gönüllerine koyan Yüce Türk Milleti, nerede görmek isterse ben ordayım" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da yaptığı çalışmalarla bilinen eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin soruya yanıt verdi. Zan, "Beni gönüllerine koyan Yüce Türk Milleti, nerede görmek isterse ben ordayım" ifadelerine yer verdi.

Gökhan Zan, mevcut başkan olan ve tekrar adaylığının açıklaması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanan ve kendisini hedef alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ilişkin soruya da yanıt verdi.

Zan, "Daha da acısı, Hatay’da deprem acıları yerine Lütfü Savaş’ın siyasi ikbali, koltuğu konuşuluyor. Bir siyasi için bundan daha büyük bir utanç olabilir mi? Lütfü Başkan neyi mi yapamadı?" dedi.

Sözcü gazetesinden İpek Özbey'e konuşan Zan, Özbey'in "Bazı partilerin peşinizde olduğunu biliyorum. Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusu üzerine, "Halk kimi, nerede görmek isterse siz o kadar varsınız ya da yoksunuz" şeklinde yanıt verdi.

"Bu topraklar için fedakarlık yapmaktan çekinmem" diyen Gökhan Zan, "Vatana hizmet için siyasete gerek olmadığını, görevini en iyi yapanın vatanını en çok sevenden geçtiğinin bilincindeyim" ifadesini kullandı.

'ÜLKEM İÇİN FEDAKÂRLIK ETMEKTEN ÇEKİNMEM'

Gökhan Zan, şunları söyledi:

"Halk kimi, nerede görmek isterse siz o kadar varsınız ya da yoksunuz. Beni gönüllerine koyan Yüce Türk Milleti, nerede görmek isterse ben ordayım. Siyaset olsun ya da olmasın, bu toprakların bir evladı olarak ülkem için fedakârlık etmekten çekinmem. Hani yüzyıllar öncesinden söylenmiş bir söz vardır 'Mevzubahis vatansa hepimiz ölelim' diye, ben böyle bir kültürden, Hatay gibi mukaddes bir şehrin maneviyatında büyümüş ve hayatın tüm zorluklarını görerek gelmiş biriyim.

Vatana hizmet için siyasete gerek olmadığını, görevini en iyi yapanın vatanını en çok sevenden geçtiğinin bilincindeyim. Bu zaten hem insani, hem ahlaki hem vicdanidir. Ben sadece isterim ki milletimizin gönlünden düşmeyeyim.

'EN ÇOK DA SAHİPSİZ ÇOCUK YAZISINI GÖRDÜĞÜMDE KAHROLUYORUM'

Mevki, makam dünyalık şeyler, ben memleketimin tekrar eski günlerine kavuşmasını istiyorum. Bakın, sabah sokakta yürürken kırık yıkık binalar, uçsuz bucaksız bir boşlukla yüzleşiyorsunuz üstelik her gün. İnsanlar, sokaklar, parklar, ağaçlar, kuşlar bile azalmış. Her baktığınız yerde ayrı bir acı, ayrı bir kayıp.

Mezarlığa gidiyorum sık sık, yakınlarımı ve binlerce hemşehrimizi ziyaret ediyorum. Onlarca insan, onlarca hikâye, onlarca kayıp, acı... En çok da sahipsiz kız ve erkek çocuğu yazısını gördüğümde kahroluyorum, isyan ediyorum, kızıyorum.. Bu dayanılacak bir durum değil. Hiç kimse bu gerçekleri görmezden gelemez. Hepsinin bizlerde hakkı var, onlara vicdan borcumuz var."

MELİH GÖKÇEK YANITI: AR DAMARI ÇATLAMIŞ BİR VARLIK

Zan, Özbey'in "Gökçek neden size “Futbolcu olacağına artist olsaydın” dedi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Melih Gökçek siyasi edebi rafa kaldırmış, siyasi yüzsüzlükle beslenen, zavallı bir tür. Tıp bilimi ne yazık ki, kendisine henüz çare üretmiş değil. İyi ve güzel olanı, Anadolu insanına layık görmeyen istisnai bir tür, ar damarı çatlamış bir varlık. Anlayacağınız umutsuz vaka."

VOLKAN DEMİREL AÇIKLAMASI: İHTİYAÇ DUYULAN ZAMANDA OLMAMIZ GEREKEN YERDEYDİK

Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel üzerinden kendisini hedef göstermesine ilişkin de şu şekilde konuştu:

"Volkan Demirel ile aramızda bir kırgınlık, Sayın Lütfü Savaş’ın iddia ettiği gibi bir durum söz konusu değil, olamaz da. Bir kere biz spor yaşantımızda hep yan yana duruşumuz, ortak bir uğurda mücadele vermemiz ve başarılı kariyer hayatımızla anılmış, halkın takdirini kazanmış kişileriz.

Her ikimiz de kendilerine en ihtiyaç duyulan zamanda olmamız gereken yerdeydik. Hiç kimsenin ne benim, ne Volkan Demirel’in, ne de bir başkasını bahane ederek kayıplarımız üzerinden siyasi husumet yaratmasına izin vermem. Bu büyük bir vebal ve bu vebal sahibini yakar. Dolayısıyla, bu tamamen iddianın sahibini bağlar."

SAVAŞ, DEMİREL VE ZAN'I HEDEF ALMIŞTI

CHP'nin, Maraş depremlerinin en çok yıkıma uğrattığı şehirlerden olan Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine depremzedeler ve siyasilerden tepkiler sürerken, Lütfü Savaş adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayarak kendisine yönelik protestolar üzerinden eski milli futbolcu Gökhan Zan ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'i de hedef almıştı.

Adaylıktan çekilmesi çağrıları karşısında 'kumpas' diyen, kendisini protesto edenler için de "Kim olduklarını biliyoruz" ifadelerini kullanan Lütfü Savaş, Zan'ı kastederek "Protestocuları harekete geçiren oydu" iddiasında bulunmuştu.

Lütfü Savaş, "Gökhan Zan sporu bıraktığında ben ona kucak açtım, yardımcı oldum, takıma aldım, belediyeden maaş alıyordu. Yüzüğünü ben taktım onun. " ifadelerine yer vermişti.

Savaş, şu sözleri sarf etmişti:

'ZAN'A NE OLDUYSA DEMİREL GELDİKTEN SONRA OLDU' DEMİŞTİ

"Gökhan Zan sporu bıraktığında ben ona kucak açtım, yardımcı oldum, takıma aldım, belediyeden maaş alıyordu. Yüzüğünü ben taktım onun. ‘Ben Avrupa’ya gidip ders alacağım’ dedi, ‘Tamam’ dedim, vedalaştı, gitti. Aramızda hiçbir kırgınlık yok. Ama ne olduysa Volkan Demirel’in Hatayspor’a geldikten sonra oldu."

(HABER MERKEZİ)