Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin davul zurnayla tahliye oldu: 'Bu topraklar böyle bir zulüm görmedi'

Şubat ayından bu yana tutuklu bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, tahliye oldu. Davul zurna ile karşılanan Çetin, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ile karşılıklı oynadı.

Google Haberlere Abone ol

 

Seçkin Sağlam 

ÇANAKKALE - Gökçeada’da rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, İçişleri Bakanlığı kararıyla da geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Ünal Çetin, serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’i, Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi önünde Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ile İYİ Partililer karşıladı. 5,5 aydır cezaevinde olan Başkan Çetin, ailesi ve sevenleri ile hasret giderdi. Davul zurna ile karşılanan Başkan Ünal Çetin, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ile karşılıklı oynayarak tahliyesini kutladı.

'SADECE GÖKÇEADA’YA DEĞİL, TÜM ÇANAKKALE’YE HİZMET EDECEĞİZ'

Tutukluluk sürecinde yanında duran herkese teşekkür eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, cezaevi önünde yaptığı açıklamasında, "253 bin şehit veren bu topraklar, o tarihten bu yana böyle bir zulüm görmedi. Çok acımasızca, insafsızca ve haksızca, 5 buçuk aydır tutuklu bulunmaktaydım. Bugün itibariyle tahliye edildim. Bu davanın sonucunda, bizi sevenler kesinlikle şundan emin olsunlar, kesinlikle ve kati suretle beraat edeceğim. 5,5 aydır ailemden uzağım. Bugün onlarla buluşup keyifli bir gün geçireceğim. Ondan sonra sadece Gökçeada’ya değil, Çanakkale’nin tamamına hizmet vermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi

'HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR TUTUKLAMANIN SONUNA GELDİK'

Ünal Çetin’in avukatlarından Eşref Varol ise hukuksuz, haksız bir tutuklama sürecinin sonuna geldikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Varol, “Bugüne gelene kadar çok uzun ve meşakkatli bir yoldan geçtik. Örnek olaylarda bu kadar uzun süreli bir tutuklama olmuyor. Ne yazık ki, ilk tutuklama kararı çıktığı günden itibaren gelen hiçbir delil olmamasına rağmen, dosyaya yeni bir belge dahi sunulamamasına rağmen, tüm itirazlarımız reddedildi. Çok uzun ve haksız bir şekilde tutuklu kalındı. Bugün için önemli olan haksız bir tutuklamaya son verilmiş olmasıdır” dedi.