Giresun'da afetzedelere yapılan konut ve iş yerleri kura ile dağıtıldı

Giresun'da, 22 Ağustos 2020'de yaşanan selde evleri ve iş yerleri zarar gören afetzedeler için Osmaniye köyünde yapımı tamamlanan 24 konut ve 19 iş yeri, kura ile sahiplerine dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun'da, 22 Ağustos 2020'de meydana gelen selin ardından afetzedeler için inşa edilen konut ve iş yerleri, kura ile hak sahiplerini buldu. AA'nın haberine göre, TOKİ tarafından, merkeze bağlı ​​​​​​​Osmaniye köyünde yapımı tamamlanan 24 konut ve 19 iş yeri için İl Özel İdaresi binasında noter huzurunda kura çekimi yapıldı. ​​​​​​​

Bugüne kadar 24'ü köy tipi olmak üzere 393 konut ve 152 iş yeri inşaatının tamamlandığının aktaran vali Mehmet Fatih Serdengeçti şunları kaydetti:

"Bugün Osmaniye köyümüzde yapımı tamamlanan 24 konut ve 19 iş yerinin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz. Böylelikle yaşadığımız afetten sonra 417 konut ve 171 iş yerinin yapımı tamamlanmış oldu. Tirebolu ilçesi Sekü köyünde 9 konut ve 1 iş yerinden oluşan köy tipi evin yapımı, Espiye ilçesi Adabük Mahallesi'nde 71 konuttan oluşan işlerin ihalesi de yapıldı."

Törene, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ile hak sahipleri katıldı. (HABER MERKEZİ)