Gıda-İş'ten göçmen paneli: Ne yapmalı, nasıl yapmalı?

Göçmenlerle ilgili bir panel düzenleyecek olan Gıda-İş, "Türkiye işçi sınıfının bir parçası haline gelen göçmen işçiler ve emekçileri seçim sürecinde neler bekliyor?" sorusuna yanıt arayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası, 18 Aralık Pazar günü (yarın) TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde "Seçim sürecine giderken Türkiye'de göçmenler: Ne yapmalı, nasıl yapmalı?" isimli bir panel düzenleyecek. Açılış konuşmasını Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Arslan'ın yapacağı panelin moderatörlüğünü Birgül Çay yürütecek. 

Saat 14.00'te başlayacak panelde Sibel Karadağ, Didem Danış, Fırat Çoban, Adem Maarastawi ve Kıvanç Eliaçık konuşmacı olarak katılacak.

Panel davetinde şöyle denildi:

"Türkiye milyonlarca göçmen işçi ve emekçinin yaşadığı bir ülke. Sermayenin ucuz işgücü olarak gördüğü esnek, güvencesiz ve kötü koşullarda çalışan göçmen işçiler, Türkiye işçileri ve emekçileri açısından işlerini elinden alan, hayat pahalılığının, enflasyonun, ve birçok kötülüğün sorumluluları olarak görülmeye, siyasi partilerin seçim sürecinde bir an da geri gönderilmesine karar verilerek hedef haline getirilmeye veya ırkçı ve şoven politikalar ile memlekette “düşman” ilan edilmeye devam ediliyor. Türkiye işçi sınıfının bir parçası haline gelen göçmen işçiler ve emekçileri seçim sürecinde neler bekliyor? Türkiye işçi ve emekçileriyle birleşik bir mücadele nasıl sağlanır? Çok kıymetli akademisyenlerin yer alacağı, zengin bir tartışmanın yürütüleceği panelimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır." (HABER MERKEZİ)