Gezi tutukluları 200 gündür cezaevinde: Gezi'den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Adalet Nöbeti'nin 200'üncü gününde Gezi tutukluları için bir kez daha özgürlük istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Gezi tutukluları için başlattıkları Adalet Nöbeti'nin 200'üncü gününde basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. "Gezi tutukluları serbest bırakılsın, Gezi onurumuzdur" yazılı pankart ile "Biz Gezi'ciyiz, siz gidici" yazılı dövizler taşınan açıklamada, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Can, Tayfun, Mücella güzel günler yakında" ve “Gezi umuttur, yargılanamaz" sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan Şehir Plancıları Odası üyesi Yusuf Ekinci, Gezi Davası karar duruşmasının üzerinden 200 gün geçtiğini ve aralarında TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın da bulunduğu 7 kişinin 200 gündür tutuklu olduğunu söyledi.

'GEZİ'YE SAHİP ÇIKMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ'

Osman Kavala'nın ise bin 937 gündür cezaevinde olduğunu belirten Ekinci, "Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 200'üncü gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. 2013 Haziran’ında, sadece kamusal alanları değil, iktidarın baskı politikalarını, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasını, ülkenin geleceğinin karanlığa gömülmesini de gündemlerine alarak mücadele ettiklerini hatırlatan Ekinci, TMMOB'un, ülke sorunlarını meslektaşlarının yaşadığı sorunlardan bağımsız görmeyen bir anlayışla hareket ettiğini vurguladı.

'GEZİ'DEN VE ARKADAŞLARIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN'

Gezi direnişinin, toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulduğunu ve Cumhuriyet tarihinin en önemli direnişlerinden birisi olduğunu söyleyen Ekinci, şöyle devam etti:

"AKP iktidarı toplumsal direnişimizi defalarca yargılamaya, karalamaya çalışmış, Gezi’yi düşmanlaştırmaya çalışmıştır. Uzun süren hukuksuzluk zinciri içerisinde kendi partilerinin milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımız nezdinde Gezi’yi tutsak etmeyi, yalnızlaştırmayı amaçlamıştır. Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğü, milyonların talebi hapsedilmek istenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen Gezi direnişini toplum vicdanında ve bilincinde lekelemeyi başaramamışlardır. Gezi Davası'nda verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davası'nda verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir. Tutukluluğun 200. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin.”