Gezi Davası tutuklularından Babalar Günü mektupları

Tayfun kahraman, Can Atalay ve Hakan Altınay içerden dışarıya yazdıkları mektuplarla Babalar Günü'nü kutladılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gezi Davası tutukluları Tayfun kahraman, Can Atalay ve Hakan Altınay'ın Babalar Günü mektupları Birgün Gazetesi'nde yayınlandı.

Babalığı 'gurur, sonsuz sevgi ve iyilik 'olarak tanımlayan mektuplar şöyle: 

TAYFUN KAHRAMAN

Ben hayattaki en büyük müjdemi 4 Aralık 2018’de baba olacağımı öğrendiğimde aldım. O zaman anladım ki sadece 6 gün önce, 28 Kasım’da, bizi hukuksuzca tutsak eden sürecin ilk adımı olan, herhangi bir suç unsuru ve delil içermeyen iddianameye ilişkin olarak ben Vatan Emniyet’te ifade verirken 10 saat yağmur altında bekleyen Meriç aslında yalnız değilmiş. 418 gündür benim "işlerimi" bitirip dönmemi bekleyen Vera o gün de beni bekledi annesiyle. İşte o günden beri olduğu gibi, burada, dört duvar arasında da Vera’nın varlığı ve sevgisi beni daha güçlü kılıyor. Karşılıklı sevgimiz duvarları, mesafeleri aşarak ikimizi de sarıp sarmalıyor.

Geleceğimizi aydınlatacak olan şey babalara en çok yakışan iyilik ve sevgidir. Başta babam olmak üzere tüm babaların günü kutlu olsun.

***

CAN ATALAY

Babam çok genç yaşta baba olmuş. Gençliğine de, büyümesine de, yaş alışına da şahit oldum. O ve kuşağı çok şey yaşadı, beraber çok şey yaşadık, omuz omuza mücadele ettik. 90’ların Türkiye’sinde içlerinde oğulları da olan bir gençlik kuşağının tümüne sahip çıkma çabaları şu hayatta en gurur duyduğum şeylerdendir.

Babamın kendinden meşhur lakabı “çepel”
Çepel ve tüm arkadaşları:
“Sert adamlardı
Güneşten ışık yontarlardı”

***

HAKAN ALTINAY

Babam rahmetli Ömer Yılmaz Altınay’ın oğlu, kayınpederim Murat Yalnızoğlu’nun damadı, oğlum Ege Altınay’ın babası olduğum için çok şanslı hissediyorum. İyi bir baba olma çabasıyla iyi babaların evladı olmak arasındaki çok katmanlı ilişkiyi yeterince anlatabilecek dağarcığa ben sahip değilim ama siz okurların bunu sezecek birikime sahip olduğunuza eminim. İnsanlık örüntüsünün büyüsü de bu ilmeklerde saklı olsa gerek. Hepimizin babalar günü kutlu olsun. (HABER MERKEZİ)