Getir, Gorillas’ı 1,2 milyar dolara satın aldı

Hızlı teslimat girişimi Getir, Alman rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolar değerlemeyle satın aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Satın alma işleminin ardından Getir, ABD merkezli Gopuff ve Alman Flink sektörde kalan son büyük oyuncular oldu. Varılan nihai anlaşmaya ilişkin bilgi sahibi kaynaklara göre, eylül ayında 3 milyar dolar olarak ifade edilen Gorilla'nın değeri 1,2 milyar civarında belirlendi. 

Getir'in değeri mart ayında aldığı 800 milyon dolar yatırım ile 11,8 milyar dolara kadar çıkmıştı. Ancak Getir, kendi değerini de dörtte bir oranında düşürdü. İki şirketin toplam değeri bu satın alma sonrasında 10 milyar dolara ulaştı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, anlaşmanın pandemi döneminde start-up finansmanındaki patlamanın Avupa'nın iki büyük kazananı olan Getir ve Gorillas'ı bir araya getirdiği, iki şirketin 2020'den beri girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldığı belirtildi. Varılan anlaşma sonrasında 2020 yılında Gorillas'ın kurucularından biri olan Kağan Sümer'in de şirketten ayrılması bekleniyor. Destekçileri arasında Mubadala Investment Company, Sequoia Capital ve Tiger Global'in de bulunduğu Getir'in ise, önümüzdeki yılın başlarından itibaren daha fazla yatırım yapmayı planladığı belirtildi.

Getir'den yapılan açıklamada ise, şirketin Gorillas'ı satın alma hamlesiyle hızlı market teslimatı sektöründeki konsolidasyona öncülük ettiğinin bir kez daha altının çizildiği bildirildi. Getir'in 9 ülkede faaliyet gösterdiği kaydedilen açıklamada, şirketin bu yıl Avrupa'da hızlı market ürünleri teslimat sektörünün ilk decacornu olduğu da anımsatıldı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Getir Kurucusu Nazım Salur, "Piyasalar inip çıkabilir, ama önemli olan kullanıcılarımızın hizmetimizi seviyor olması ve sunduğumuz kolaylığın herkes tarafından kabul görmesi. Hızlı market teslimatı sektörü önümüzdeki uzun yıllar boyunca istikrarlı biçimde büyümesini sürdürürken, Getir de 7 yıl önce icat ettiği bu sektöre liderlik etmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)