Gergerlioğlu’ndan bakanlara: Bursa Emniyet Müdürü görevden alınacak mı?

Amedspor, Bursaspor’la oynadığı karşılaşmada ırkçılığa uğradı. HDP'li Gergerlioğlu, yaşananlar hakkında İçişleri Bakanı ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TFF 2. Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor'un 5 Mart Pazar günü gerçekleşen karşılaşması olaylı başladı. Maç öncesi Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleştirilirken renkleri yeşil beyaz olan Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı. Amedsporlu futbolculara maç sırasında ve sonrasında da saldırı girişimleri devam etti.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bursaspor Amedspor maçında yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

‘AMEDSPOR ÜZERİNDEN TOPLUMA MESAJ VERİLMEYE ÇALIŞILDIĞI İDDİASI DOĞRU MUDUR?’

“Maç esnasında açılan pankartların stadyuma girişine izin verilmesi ile ilgili sadece 3 kişi hakkında mı soruşturma açılmıştır? Yaşanan olaylarda açıkça ihmali bulunan Bursa Valisi ve Bursa Emniyet Müdürü görevden alınacak mıdır?” diyen HDP’li Gergerlioğlu, Bakan Soylu ve Bakan Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

🔸04.03.2023 tarihinde Amedspor’un konakladığı otelin önünde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmamasının gerekçesi nedir?

🔸Taraftar gruplarının sosyal medya hesaplarından günler önce bir gerginlik çıkacağı ortadayken emniyet teşkilatının önlem almamasının gerekçesi nedir?

🔸Amedspor üzerinden topluma mesaj verilmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa konu ile ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır? Yaşanan olaylar neticesinde yaralanan kişi sayısı kaçtır?

🔸Yaşanan olaylar neticesinde gözaltına alınan kişi sayısı kaçtır? Amedspor taraftarı olduğu iddia edilen bir taraftara Bursaspor atkısı ile zorla videoya çektirildiği görüntüler ile ilgili işlem yapılmış mıdır? Eğer işlem yapılmamışsa işlem yapmayan kolluk gücü hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

‘HAKEMLER HAKKINDA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA VAR MIDIR?’

🔸Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sahaya sapan ile taş atan izleyiciler görülmüştür. Bu kişi bu sapanı nasıl stadyuma sokmuştur? Bu kişinin sapanı stadyuma sokmasına nasıl izin verilmiştir? Bir şekilde içeriye giren bir seyirci sapanla taş atarken hiçbir güvenlik görevlisi bu kişiye neden müdahale etmemiştir? Görüntülerden bu kişiye ulaşılmış mıdır? Bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? İşlem yapılmamışsa gerekçesi nedir?

🔸Neredeyse bütün tribünlerin olaya karıştığı görüntülerde sabitken sadece 7 kişinin gözaltına alınması bakanlığınızı tatmin etmiş midir? Diğer kişiler hakkında da işlem yapılması bakanlığınızın gündeminde midir?

🔸Futbolcuların can güvenliği olmadığı görüntülerde sabitken maçı devam ettiren hakemler ve gözlemciler Kutluhan Bilgiç, Çağrıcan Pazarcıklı, Akın Karabacak, Murat Türkoğlu, Fethi Serkan Koçak, Ertuğ Büyük, Bülent Kantar hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?" (DUVAR)