Gergerlioğlu ‘intihar etti’ denilen Umut Bulut’un ailesi ile görüştü

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elâzığ T Tipi Cezaevi’nde intihar ettiği ileri sürülen Umut Bulut’un ailesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir takım ziyaretler kapsamında dün Elazığ’a geldi. Gergerlioğlu, Elâzığ T Tipi Cezaevi’nde intihar ettiği ileri sürülen Umut Bulut’un ailesinin evine gitti.

‘SUÇSUZUM, TUTUKLARSANIZ İNTİHAR EDERİM’ DEDİ

17 yaşındaki Umut Bulut, 22 Şubat 2020’de adli bir suçlamayla tutuklanarak Elâzığ T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Bulut'un savcılıkta, "Suçsuzum, tutuklarsanız intihar edeceğim" dediği öne sürüldü. Cezaevine girdikten bir buçuk saat sonra Bulut’un “intihar ettiği” söylendi. Aile, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunsa da henüz açılmış bir soruşturma bulunmuyor. Umut’un kesin ölüm sebebi ise Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan gelecek raporun ardından belli olacak.

‘AÇIKLAMA YAPSINLAR, BİZ OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ’

Gergerlioğlu, bugün gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından Umut Bulut’un Salı Baba Mahallesi’nde bulunan ailesini de ziyaret etti. Umut Bulut’un intihar edeceğini beyan etmesine rağmen cezaevinde herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösteren Gergerlioğlu, “Burada tabii ki, tatminkar açıklamalar beklemek hakkımız. Buradan tekrar sesleniyorum; artık bu konuda bir açıklama yapsınlar, biz olayın peşini bırakmıyoruz” dedi.

Umut’un ölümünü, “vicdan sızlatan bir ölüm” olarak değerlendiren Gergerlioğlu, “Sorularımıza neden cevap verilmiyor anlayamıyorum. Verecek bir cevapları mı yok, konuyu geçiştirmeye, unutturmaya mı çalışıyorlar, anlayamıyoruz” diye konuştu.  Umut’un 39 dakika boyunca kameralar karşısında asılı kalmasını değerlendiren Gergerlioğlu, “İntiharı gördün, izledin de müsaade mi ettin, yoksa izlemedin mi? Bunlar hep cevaplanması gereken sorular” ifadelerini kullandı.  

'HAYATA BAĞLI BİR ÇOCUKTU'

Oğlunun suçsuz olduğunu ve intihar ettiğine inanmadığını söyleyen baba Mirbey Bulut, Umut’u “hayata bağlı bir çocuk” olarak tanımladı. Umut’un savcıya, abisine, kendisine ve cezaevi yönetimine, “Beni suçsuz yere tutuklarsanız ben intihar edeceğim” dediğini söyleyen baba Bulut, “Götürüp bir hücreye atsaydınız. Ruh ve sinir hastalıklarına yatırsaydın, tedavi etseydin” diyerek tepki gösterdi. Umut’un suçlandığı gasp olayları ile alakası olmadığını da sözlerine ekledi.

‘SERBEST BIRAKILACAĞINDAN EMİNDİ’

Abisinin hastanede değil, cezaevinde hayatını kaybettiğini ileri süren Burak Bulut ise “Kamera kayıtlarında her şey görülüyor. Cezaevine girer girmez, nevresimini yatağa takıyor ve yarım saat uzanıyor. Ardından lavaboya gidiyor ve 35 dakika oyalanıyor. Gelince taktığı nevresimi tekrar söküyor ve intihar ediyor. 24 saat o kameranın izlenmesi lazım. 39 dakika asılı kalıyor ve hiç kimse müdahale etmiyor. Haberini alınca jandarmaların arasından abime yanaştım, elini tutup silkelediğimde zaten hayatını kaybetmişti” diye konuştu.

Burak Bulut, “İzmir’den kendi isteğiyle ifade vermeye geldi. İfadeye göğsünü kabarta kabarta girdi çünkü bir suçu olmadığından ve ifadesinin ardından serbest bırakılacağından emindi” dedi.