George Soros’un Açık Toplum Vakfı: Gezi Parkı eylemlerine hiçbir şekilde dahil olmadık

Açık Toplum Vakıfları sözcüsü Gezi eylemlerine hem finansal destek verdikleri hem de müdahil oldukları yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’deki faaliyetlerini 2018'de durduran iş insanı George Soros'un kurucusu olduğu Open Society Foundations’ın (Açık Toplum Vakıfları), 2013'teki Gezi Parkı eylemlerini desteklediği iddiasını reddederek Türk yetkililerle temaslarının 2018’e kadar sürdüğünü açıkladı.

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici'ye konuşan vakıf sözcüsü Gezi eylemlerine hem finansal destek verdikleri hem de müdahil oldukları yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyledi.

2000’lerin başında AK Parti ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten sözcü, bunun bozulmasının kendileriyle ilgili olmadığını savundu. Sözcü, kendilerinin yıllarca Türkiye’de yasalarla uyumlu bir şekilde çalışıp denetlendiklerini, çeşitli bakanlıklar ve resmi kurumlarla ortak projeler yaptıklarını söyledi. Sözcü, George Soros ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli zamanlarda görüştüğünü, 2018’e kadar da kurum temsilcileri ile Türk yetkililerin temaslarının sürdüğünü belirtti.

Sözcü, Soros’un, 2015’te Türkiye’ye geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştüğünü de savundu.