George R.R. Martin’den 'Six Feet Under' yorumu: Televizyon tarihinin en iyi finaline sahip

George R.R. Martin, 'Six Feet Under' dizisinin, televizyon tarihinin en iyi finaline sahip olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Game of Thrones’un yaratıcısı Amerikalı yazar George R.R. Martin, HBO’nun 'Six Feet Under' dizisi hakkında konuştu.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, geçen günlerde Vanity Fair sitesi "Son 25 Yılın 25 Mükemmel TV Bölümü" başlıklı bir içerik yayınladı. Site, bu listede Game of Thrones’ta George R.R. Martin tarafından kaleme alınan Blackwater bölümüne de yer verdi. Bunun üzerine Martin, kişisel internet sitesinde Mükemmel Bölümler başlıklı bir blog yazısı yayınlayarak kendi görüşlerini dile getirdi.

'DAHA İYİSİNİN YAPILABİLECEĞİNİ HAYAL BİLE EDEMİYORUM'

Martin yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Eğer listedeki diğer tüm dizi bölümlerinden daha mükemmel bir bölüm seçmem gerekseydi… bu Six Feet Under’ın final bölümü olurdu. Bu diziyi fazlasıyla sevdim ancak Rome ya da Deadwood ya da Fargo ya da listede yer almayan birkaç diğer diziyi sevdiğim kadar sevdiğimi söyleyemem. Ancak o son bölüm, televizyon tarihinin açık ara en iyi finaliydi ve daha iyisinin yapılabileceğini hayal bile edemiyorum."

HBO’nun 21 Ağustos 2005 tarihinde final yapan 'Six Feet Under' dizisi, Los Angeles’ta bir cenaze evi işleten Fisher Ailesi’ni merkezine alıyordu. Yapımın yaratıcısı Alan Ball tarafından yazılan ve yönetilen final bölümü, bugüne kadar yapılmış en iyi televizyon finallerinden biri olarak kabul ediliyor.

'THE WIRE, MÜKEMMELE OLDUKÇA YAKLAŞTI'

Martin ayrıca Vanity Fair’ın listesindeki favori bölümleri arasında 'Mad Men'den The Suitcase ve Breaking Bad’den Ozymandias’ı da saydı. Martin, "The Sopranos’un pek çok harika bölümü vardı ama The Pine Barrens özeldi ve dizinin geri kalanı boyunca o Rus’un hiç beklemediğimiz bir anda tekrar ortaya çıkmasını bekledim."

Martin ayrıca sitenin 'The Wire’dan Middle Ground tercihine karşı çıkmayacağını ancak önemli bir karakterin ölümünü içeren başka bir The Wire bölümünün kendisini biraz daha fazla etkilediğini belirtti. Martin, Baltimore’da geçen HBO yapımı suç draması 'The Wire’ın sık sık "mükemmele oldukça yaklaştığını" ifade etti.

'HER ZAMAN BİR SONRAKİ SEFER VARDIR'

'Black Mirror' için de “Pek çok açıdan olağanüstü bir dizi, San Junipero bölümü ise tekrar tekrar izlemeyi sevdiğim ve arkadaşlarıma da önerdiğim bir bölüm,” değerlendirmesini yapan George R.R. Martin, blog yazısını şu sözlerle tamamladı:

"Böylesine harika bir toplulukta yer almaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum. Elbette hiçbir sanat eseri gerçekten mükemmel değildir… ancak bazı okurlarınız (ya da izleyicileriniz) için bunu başardığınızı ya da en azından yaklaştığınızı duymak çok sevindirici. Yine de her zaman bir sonraki sefer vardır… ve öykülerimden biri ne kadar iyi (ya da kötü) karşılanırsa karşılansın, bilgisayarın başına yeniden oturduğumda her zaman daha iyisini yapmak isterim."