George Galloway, İngiltere'deki ara seçimi kazandı: 'Bu, Gazze için'

George Galloway, Rochdale'de bir milletvekilinin ölümü üzerine yapılan ara seçimi yaklaşık yüzde 40 oyla kazandı. Galloway, konuşmasında, ana muhalefetteki eski partisi İşçi Partisi'ni eleştirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de eski İşçi Partisi vekili George Galloway, Rochdale'deki ara seçimde oyların yaklaşık yüzde 40'ını aldı. Galloway, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye işaret ederek, "Keir Starmer; bu, Gazze için" sözleriyle ana muhalefet İşçi Partisi liderine seslendi. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Galloway, seçimin ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Starmer ile Muhafazakar Partili Başbakan Rishi Sunak'ı hedef aldı. Starmer'e seslenen Galloway, "İşgal altındaki Gazze'de, Gazze Şeridi'nde halihazırda devam eden felaketi mümkün kılma, cesaretlendirme ve koruma sağlama konusunda oynadığı rol için büyük bir bedel ödeyeceksin" dedi. 

GALLOWAY'DEN İŞÇİ PARTİSİ'NE: MİLYONLARIN GÜVENİNİ KAYBETTİNİZ

Galloway, 12 bin 335 seçmenin oyunu alarak ara seçimi yüzde 39,7 oy oranıyla birinci sırada tamamladı. İşçi Partisi'nin adayı ise oyların yüzde 7,7'sini alarak seçimi dördüncü sırada bitirdi. Galloway, Starmer'e hitaben yaptığı konuşmada, 'bunun bir hareketi, bir sarsıntıyı, tektonik plakaların yer değiştirmesini, bir dizi seçim bölgesini' beraberinde getirdiğini, bu hareketin kuzeybatıdaki Rochdale'de başladığını söyledi. 

George Galloway, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 'acil insani ateşkes' için ilk kez bu ay çağrıda bulunan eski partisi İşçi Partisi'ni eleştirerek, "İşçi Partisi'ne nesillerdir sadık bir şekilde, geleneksel olarak kendilerine oy veren milyonların güvenini kaybettiği yönünde uyarı yapıldı" ifadelerini kullandı.

'ARA SEÇİM, GAZZE KONUSUNDA BİR REFERANDUM OLACAK'

Milletvekili Tony Lloyd'un 17 Ocak'ta lösemi sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından Rochdale'de ara seçim yapıldı. Galloway, seçim kampanyasında, ara seçimin 'Gazze konusunda bir referandum' ve İşçi Partisi'ne karşı protesto şansı olacağını söylemişti.

Sandıkların kapanmasının hemen sonrasında destekçileri Galloway'in bulunduğu merkezin dışında toplanmış, Galloway'in ekibi, seçimi 'rahat bir şekilde' kazandığını ve seçim sonuçlarının ilan edilmesinin hemen ardından 'büyük bir miting' için plan yapıldığını bildirmişti. Bu seçimle birlikte, Galloway, yedinci kez milletvekili seçilmiş oldu. Bu, aynı zamanda, Galloway'in Britanya İşçiler Partisi'nin ilk defa parlamentoya girişi oldu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)