Gençlik kampında tekbir sesleri: 'Bu hangi spor dalı?'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Fındıklı Gençlik Kampı'nda bir grup tekbir getirip ilahiler okudu. Fındıklı Belediye Başkanı görüntüleri paylaşıp "Fındıklı Halkı karanlıklara geçit vermeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

RİZE - Rize'nin Fındıklı ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Gençlik Kampı'nda tarikat üyesi olduğu öne sürülen bir grup erkeğin "dini etkinlik" yapması ilçede tepki topladı. Bakanlığın Fındıklı halkı için düzenlenen etkinliklere bu kamp alanını açmadığını söyleyen bölge halkı sporla alakası olmayan tarikat örgütlenmelerine tahsis edildiğini ifade etti.

Daha önce kampın halk için yapılan etkinliklere açılmadığını ifade eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu eline ulaşan bir videoyu X (Twitter) hesabından paylaştı. Fındıklı Gençlik Kampı'nda çekildiği anlaşılan ve pazar gününe ait olduğu öne sürülen videoda sakallı ve sarıklı bir grup tekbir getirip ilahiler okurken, bu anları paylaşan kişi videoya "Kudurun Fatih'in nesli geliyor" notunu düştü.

'FINDIKLILILARIN VE BELEDİYEMİZİN GEZMEK İÇİN BİLE GİREMEDİĞİ ALAN'

Başkan Çervatoglu, yaşananlara tepki göstererek alanın gençlerin yararlanması için değil tarikat örgütlenmesi için kullanıldığını söyledi. 'Gençlik Kampı'ndan "Fındıklılıların ve belediyemizin gezmeye bile giremediği alan" olarak bahseden Çervatoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın övünerek bahsettiği kampa giren bu garip insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık. Fındıklı ilçesi laik demokratik cumhuriyetin şirin bir kasabasıdır. Bu anlayışı inşa edenleri ve bu görüntüleri yaratanları kınıyoruz" dedi.

Çervatoğlu şöyle devam etti: "İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu Gençlik kampının gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir. Yetkililere bir kez daha sormak isteriz biz bu spor dalını anlamadık tanımlayabilirimsiniz? Fındıklı Halkı karanlıklara ve gericiliğe geçit vermeyecek, Laik Demokratik Cumhuriyet değerlerini yarınlara taşıyacak."