Gençlerbirliği Başkanı Akdaş: İrfan Can Kahveci'nin sözleşmesi kayıp, mağduruz

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Ali Koç'un Arda Güler'in satışı için önerdiği payı kabul etmediğini, İrfan Can'ın sözleşmesinin kayıp olduğunu, Taylan Antalyalı'ya da dava açacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, yeni teknik direktörler Taşkın Aksoy'un imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Altyapıdan Fenerbahçe'ye sattıkları genç futbolcu Arda Güler'in sonraki satışından payı konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'la bir görüşme yaptığını anlatan Akdaş, "Belli miktar istedim. İstediğimizin yarısını teklif etti. Kabul etmedik. Teklif ettikleri paraya vermek istemedim. Şimdi tekrar görüşeceğiz, uygun bir miktarda anlaşırsak bu payı vereceğiz" dedi. Başkan Akdaş, Fenerbahçe'ye sattıkları diğer genç oyuncu Emir Ortakaya'nın da sonraki satışından yüzde 20 paylarının olduğunu söyledi.

KULÜPTE BULAMADIK SÖZLEŞMEYİ 

Niyazi Akdaş, kulübün vefat eden eski başkanı İlhan Cavcav döneminde Medipol Başakşehir'e transfer olan İrfan Can Kahveci'nin durumuyla ilgili de konuştu. İrfan Can'ın 2017'de transfer olduğunu, o dönemde de kendisinin yönetimde yer aldığını hatırlatan Akdaş, şöyle devam etti: "Benim bildiğim İrfan Can Kahveci'nin sözleşmesinde sonraki satıştan yüzde 25 pay vardı. Rahmetli Cavcav’ın zamanında imzalanmıştı. Kulüpte böyle bir sözleşme bulamadık, kimse nerede olduğunu bilmiyor. Göksel (Gümüşdağ) Bey'e 'Siz de var mı sureti?' diye, 'Yok, öyle bir sözleşme imzalamadık' dedi. Aslında Başakşehir'in Fenerbahçe'ye satışından yüzde 25’imiz vardı. İki kulüp arasındaki sözleşme var ama hep mağdur Gençlerbirliği oluyor. Hatta o zamanki genel sekreterimiz Sinan Gürsoy, 'Biz bunu imzaladık.' diyor ama yok ortada."

'TAYLAN DAVASINI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM'

Gençlerbirliği Başkanı Akdaş, eski futbolcuları Taylan Antalyalı'yla ilgili davanın devam ettiğini de hatırlatarak "Abdurrahim Albayrak bu durumu genel kurula anlattı. Taylan Antalyalı konusunda davayı kazanacağımıza inanıyorum ve faizleriyle alacağımız 3 milyon lirayı bulur. Ondan sonra oyuncu, Erzurumspor ve Galatasaray'a bir dava daha açacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)