Genç işsizliği rekor kırmıştı: Çin verileri açıklamayı bıraktı

Genç işsizliğinin yüzde 21,3 ile rekor seviyeye ulaştığı Çin'de 'iş gücü istatistiklerini optimize etmek için' ilgili verilerin açıklanması durduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin, 'iş gücü istatistiklerini optimize etmek için' genç işsizliği verilerini açıklamayı bıraktı. Çin'deki genç işsizliği oranı haziran ayında yüzde 21,3 ile rekor kırmıştı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Çin Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) 15 Ağustos Salı günü bir açıklama yaparak yaş gruplarına göre işsizlik verilerinin bu ay itibarıyla yayınlanmayacağını bildirdi. Kararın gerekçesi, 'iş gücü anket istatistiklerini daha çok geliştirme ve optimize etme ihtiyacı' olarak açıklandı. NBS Sözcüsü Fu Linghui, açıklamasında, "Ağustos ayı itibarıyla ülke çapında gençler ve diğer yaş grupları için şehir işsizliği oranlarının açıklanması askıya alınacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇİN DEFLASYONA GİRMİŞTİ: 'BORCU AZALTMAYI ZORLAŞTIRABİLİR'

Tüketici fiyatlarının iki yıldan bu yana ilk kez temmuz ayında düştüğü Çin ekonomisi, bu ay itibarıyla deflasyona girmişti. Bir enflasyon ölçümü olan resmi tüketici fiyat endeksi, geçen yıla kıyasla yüzde 0,3 gerilemiş, uzmanlar, bu durumu olumuz bir gelişme olarak değerlendirerek bu durumun dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde, hükümet üzerindeki tüketim talebi canlandırma baskısını artıracağını söylemişti.

Daha önce ihracat ve ithalat verisinin de zayıf çıkması, Çin’in pandemi sonrası ekonomik toparlanması hakkında soru işaretleri yaratırken, ülkenin aynı zamanda, yerel yönetimlerin büyük borçlanması ve emlak piyasasındaki zorluklarla da başa çıkmak zorunda olduğu ifade edilmişti. Uzmanlar düşen fiyatların Çin'in borcunu azaltmasını güçleştireceğine işaret etmişti. (DIŞ HABERLER)