'Genç Gazeteciler Yazıyor' projesi başladı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Genç Gazeteciler Yetişiyor' projesinin ilk etabı 'Temel Gazetecilik' eğitim programı ile başladı.

Google Haberlere Abone ol

BİTLİS - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen ve temel hedefi üniversitelerin iletişim bölümlerinde okuyan öğrencilerin gazetecilik mesleğine hazırlamak olan “Genç Gazeteciler Yazıyor” projesi “Temel Gazetecilik” eğitimi ile başladı. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) konferans salonunda düzenlenen eğitim programına iletişim öğrencilerinin yanı sıra iletişim mezunları ve aktif gazeteciler katıldı.

'GAZETECİLİKTE TEORİK EĞİTİM DE PRATİK EĞİTİM DE AYNI ÖLÇÜDE ÖNEMLİ'

Eğitim programının açılış konuşmasında projeye ilişkin bilgi veren BİGACEM Başkanı Sinan Aygül gazetecilik mesleğinde teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimin de önemine dikkat çekerek bu açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Projeyi tamamen kendi kaynaklarıyla finanse ettiklerini belirten Aygül, “Cemiyet olarak hayata geçirdiğimiz projelerden biri olan bu projede temel hedefimiz, gazeteciliğin teorik eğitimini almış ancak pratik yapma imkânı olmayan arkadaşlarımıza kendi altyapımızla mesleği icra etme olanağı sunmak. Gazetecilik dinamik bir meslek, gazetecinin kendini sürekli yenilemesi, çağın gerisinde kalmaması gerekiyor. Yine gazetecilikte teorik eğitim de pratik eğitim de aynı ölçüde önemli. İlgili okulların ne yazık ki hemen hiçbirinde ciddi anlamda pratik yapma imkânı yok, staj imkânı da kısıtlı. Salt teorik eğitim bu meslekte yetersiz kalır düşüncesiyle öğrenci üyelerimize yönelik bu projeyi başlattık. İlk etapta hızlandırılmış bir gazetecilik kursu başlattık. İkinci üçüncü etaplarda projeyi adım adım ilerleteceğiz" dedi.

Eğitim programının son aşamasında ise haber yazımı, haber fotoğrafı çekimi ve video çekimi üzerine uygulama yapıldı. Düzenlenen eğitim sonunda BİGACEM tarafından katkılarından dolayı eğitimcilere “teşekkür belgesi”, kursiyerlere ise “katılım sertifikası” takdim edildi. (DUVAR)