Gelecek Partili Temurci hakim karşısına çıktı: Bu davalar bizi yıldıramaz

"15 Temmuz'daki silah dağıtımı" iddiasıyla ilgili Berat Albayrak'ın şikayeti üzerine hakim karşısına çıkan Gelecek Partili Selim Temurci, Albayrak’a, “Bu davalar bizi yıldıramaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sedat Peker’in “15 Temmuz'daki silah dağıtımı" iddiasıyla ilgili eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı işaret eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin yargılandığı dava bugün İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

‘BUGÜN HARAMZADELER DEĞİL, MUHALİF SİYASETÇİLER YARGILANDI’

Albayrak'ın şikayeti üzerine açılan ve ilk duruşması bugün yapılan dava sonrasında açıklama yapan Temurci, “Bugün bu adliye, silahlandırıldığı iddia edilen siyasetçilerin, rüşvet, çete, yolsuzluk, karapara ve mafya batağında debelenen haramzadelerin değil, muhalif bir siyasetçinin yargılanmasına şahit oldu” dedi.

 ‘YARGIYA MÜDAHALE EDİLMEK İSTENİYOR’

Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine hakim karşısına çıktığını ifade ederek, “Muhalif siyasetçiler Türk Ceza Kanunu ve Mahkemeler üzerinden siyasi yasaklı hale getirilmeye çalışılıyor. Şahsıma yönelik de benzer bir durumla karşı karşıyayız” diyen Temurci, “Yargıya müdahale edilmek istendiğinin de farkındayız” şeklinde konuştu.

‘YAPTIĞIM SİYASİ ANALİZ SUÇ SAYILDI’

“Silah teslimatı iddiaları ve bu iddialarda ismi geçen kişiler hakkında soruşturma başlatmayan savcılık; benim yaptığım bir siyasi analizi Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine suç sayarak hakkımda iddianame hazırlamıştır” ifadelerine yer veren Temurci şu açıklamalarda bulundu:

GERÇEK SUÇLULARA HAZIRLANACAK İDDİANAMENİN DE GÜNÜ GELECEK: Ortada kesinlikle bir hakaret söz konusu değilken hem hapis ve para cezası istemiyle, hem de siyasi yasaklı hale getirilmem istemiyle biz bugün burada yargılanıyoruz. Yargılandığım için değil ama yargımızın bu hale getirilmiş olmasından dolayı üzülüyorum. İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü üstünlerin hukukuna kurban ediliyor. Bu dava da bunun en somut göstergesi olarak karşımızda duruyor. Savcılarımızın gerçek suçlulara yönelik hazırlayacağı iddianamelerin de günü gelecek.

BU ÜLKEYİ YOKSULLUĞA MAHKUM EDENLER HESAP VERECEK: Yaptığım bir analiz üzerine yargılanıyor olmam üzücü olsa da, yarın için onur belgemiz olacağını biliyorum. Damat Berat, pelikan yöntemini kullanarak, kurduğumuz cümlelerin önünü ve arkasını keserek değerlendirmelerimize farklı bir anlam yükleme gayretinde olmuştur. Savcılarımız bu iddiaları incelesin, araştırsın. 15 Temmuz’un sırıtan adamı, şahsımı suçlarken ilginç bir yaklaşım içinde. Tazminat isterken; psikolojik varlığımda eksilme oldu diyor. Güler misin, ağlar mısın? Ülkenin varlıklarını tüketen adamın derdine bakın. Ülkeyi yokluğa ve yolsuzluğa mahkum edenler, er yada geç bu millete hesap verecek. Millet hesap gününü, sandığı iple çekiyor.

DAMADA HODRİ MEYDAN DİYORUM: Biz bugün tekrar savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Ortada silah teslimatı ile ilgili ciddi iddialar, iddiaları destekleyen somut deliller var. Buradan damada hodri meydan diyorum. Hadi sen de benim gibi savcıları göreve davet et de 15 Temmuz’un üzerindeki bu karanlığı birlikte kaldıralım. Şimdi tekrar soruyorum; AK Parti ve Berat Albayrak acaba neden bu gençlerimize çıkın böyle bir silah teslimatı olmamıştır, bunlar deli saçmasıdır dedirtmiyorlar? Neden korkuyorlar? 15 Temmuz üzerinde soru işaretleri bırakanlardan, silah teslimatı iddiasıyla ilgili tek bir açıklama yapmayanlardan asıl bir şikayetçiyiz. Bizi bu davalar ve baskılar ile yıldıramayacaksınız. Gidişiniz yakın, geleceğimiz yakındır.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AK Parti gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim ettiğini öne sürmüştü.

Bir TV programına katılan dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, konunun savcılar tarafından araştırılması gerektiğini belirtti. Temurci, o dönem AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanının, Berat Albayrak'a yakın olduğunu savunarak, "Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz" iddiasını dile getirmişti. (DUVAR)