Gediz Elektrik: Leyleklerin güvenliği için elektriği kestik

Gediz Elektrik, abonelerine attığı mesajda, göç nedeniyle elektrik tellerine takılan leyleklerin hayatını kaybetmemesi için bazı bölgelerde planlı kesinti yapıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gediz Elektrik, abonelerine dün attığı bilgilendirme mesajında, Seferihisar'ın Doğanbey ve Payamlı mahallelerinde leylek göçü nedeniyle planlı elektrik kesintisi uygulandığını belirtti.

Şirketten gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı: Değerli müşterilerimiz, hava sıcaklıklarındaki olağan dışı artış nedeniyle leylek göç rotası ve göç zamanında değişiklikler meydana gelmiştir. Seferihisar Doğanbey ve Payamlı mahallelerinde yoğun leylek geçişi geçişi sebebiyle güvenlik amaçlı elektrik kesintisi uygulanmaktadır. Leylekler ile ilgili tüm güvenlik önlemlerinin alınmasıyla birlikte bölgeye tekrar elektrik verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Kuş gözlemcisi ve fotoğrafçı Alper Tüydeş de sosyal medya hesabından söz konusu mesajı paylaşarak konuyla ilgili memnuniyetini ifade etti. Tüydeş, paylaşımında şunları söyledi: "Bir elektrik kesintisi insanı ancak bu kadar mutlu edebilir. GDZ ELEKTRİK dün abonelerine böyle bir msj atmış. Bu güzel hareketi o yoğun göçün yaşandığı bölgelerden başlayarak tellerin direkten çıkışlarını yalıtımlı hale getirerek taçlandırırlarsa ne güzel olur." (HABER MERKEZİ)