Gazze'de 200 bin konut yıkıldı: 'İsrail ordusu, bazı aileleri tümüyle yok etti'

Gazze'de 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını aktaran Bakan Ziyara, "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırıları sonucu yaklaşık 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını bildirdi. Ziyara, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 20 gündür düzenlediği saldırıların bilançosuna dikkati çekti.

'İSRAİL BAZI AİLELERİ TÜMÜYLE YOK ETTİ'

AA'nın aktardığına göre, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını aktaran Ziyara, bunun da Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinin yüzde 25'ine tekabül ettiğini belirtti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak nitelendiren Ziyara, şunları kaydetti: "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti. Bazı mahalle ve yerleşim bölgelerini, orada yaşayanlarla birlikte yer bir etti. Bombardımanlar sonucu Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, fırınlar, su dolum tesisleri, pazarlar, okullar ve eğitim tesisleri de yıkıldı."

'İNSANLAR SU VE GIDADAN MAHRUM BIRAKILIYOR'

Gazze Şeridi'nde sağlık, iskan, tarım, eğitim ve altyapı gibi yaşamın tüm yönleriyle yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Ziyara, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki bölgede temel yaşam ihtiyaçlarının yok edildiğini, insanların bombardımanlarla veya su ve gıdadan mahrum bırakılarak ölüm tehlikesi yaşadığını ifade etti.

İskan Bakanı, Gazze'de durumun bu şekilde devam etmesi halinde binlerce sivilin hayatını kaybedeceği uyarısında bulundu. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 24 Ekim'de yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" ifadeleri kullanılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler filistin gazze israil