Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 'İliç gibi olacak diye korktuk'

Gaziosmanpaşa'da dün yaşanan toprak kayması nedeniyle evinden tahliye edilen mahalle sakinleri, "Erzincan olayı gibi olacak diye korktuk. Burası eskiden taş ocağıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında yaşanan toprak kayması sonrası 30 ev boşatılırken evlerde yaşayan 114 kişi tahliye edildi.

DHA'nın haberine göre mahalle sakinlerinden Ayşe Özkan büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, “Bu bölge kentsel dönüşümle yenilenecek dediler. Biz de evimizi kentsel dönüşüme verdik. Önce 3 sıra şeklinde evler yapılacağını söylediler, sonra cami daha sonra da yüzme havuzu olacak dediler ama kaldı. Yalnızca bir sıra ev yaptılar ara verdiler. Dün akşam olay sonrası milletin ödü koptu. Herkes ağlayıp sızlıyor, oradan oraya koşturuyordu. Çok büyük bir tehlike yaşadık. Korktuk, Aşağıda komşularımız var, yaşlılarımız var, kanser hastası komşumuz var. Hepsini alıp toplayıp götürdüler. Vallahi biz de gece sabaha kadar oturduk” dedi. 

Toprak kaymasının ardından tedbir amacı evi boşaltılanlardan Hikmet Kiki ise, “Bir kayma oldu. Bizim iki ev ilerimizde. Erzincan olayı gibi olacak diye korktuk. Çünkü toprak akar, aktığı gibi evleri de alır götürür. Şu gördüğünüz yer, burası eskiden taş ocağıydı, ben 55 senedir buradayım. Bu alanı toprakla doldurdular. Burayı doldurmak için günde binlerce kamyon toprak getiriliyordu. Dün geceyi komşularda geçirdik. Akrabalarına giden, otele yerleştirilenler var. Şimdi toprakta bir gevşeme var bu yüzden endişeliyiz. Eşyalarınızı da alamıyoruz. İçeriye girmemize izin verilmiyor. Yetkililerden bir an önce bir çare istiyoruz” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)