Gazeteci Seyhan Avşar'a yurtdışı yasağı

Akın Gürlek'e ilişkin haberinin ardından hakkında soruşturma başlatılan Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberinin ardından Halktv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar, İstanbul Cumhuriyet Başsavılığı’nın yürüttüğü ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ’yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamaları kapsamında soruşturma yürüten savcıya bir buçuk saat ifade verdi.

Savcılık sorgusu sonrası Avşar, adli kontrol şartıyla suç ceza hakimliğine sevk edildi. Avşar’a yönelik adli kontrol şartı haftada bir imza verme ve yurt dışı çıkış yasağını kapsıyor. Savcılık, sevk yazısı sonrası sulh ceza hakimliği, Avşar’ı serbest bıraktı.

Ne olmuştu?

Haberde, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın serbest bırakılması için Gürlek’le temasa geçildiği bilgisine yer verimişti. Söz konusu haberin halktv.com.tr'de yayımlanması sonrası Gürlek, habere yönelik erişim engeli başvurusunda bulunmuştu. Aynı süreçte sahte bir erişim engeli kararı da ortaya çıkmıştı.

Gürlek, söz konusu sahte erişim engeli kararıyla ilgisinin olmadığını belirterek Avşar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Geçen cuma akşamı Avşar’ın evine giden üç polis memuru, ifade işlemi için tebliğde bulunmuştu.(HABER MERKEZİ)