Gazeteci Seyhan Avşar: 'Polisler kapımda...'

Gazeteci Seyhan Avşar, X hesabından yaptığı paylaşımda "Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet" ifadelerini kullandı. Avşar hakkında, Akın Gürlek haberinin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından "Polisler kapımda. Destina’m dostlarıma emanet" paylaşımında bulundu. Yargı haberleriyle tanınan Avşar'ın ifade için çağırıldığı anlaşıldı.   


'TALİMATI VEREN ADALET BAKAN YARDIMCISI' 

Avşar bu paylaşımından hemen sonra yaptığı bir başka paylaşımda yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Evime varmak üzereyken binanın önünde ve kapımda polisler olduğunu annemden öğrendim. Balkona çıkıp arayan annem ‘eve gelme kızım’ dedi. ‘Kaçacağım bir durum yok’ diyerek binaya girdim. Polisler, ‘özür dileriz bu saatte geldik ama acil sizi ifadeye çağırmamız gerekiyordu. Talimat bu yönde’ dediler. Gözaltı yapmadılar. Ama göz korkutmaya çalıştılar. Talimatı veren kim Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek. Avukatımla gidip ifade vereceğiz."


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Avşar bugün yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberinin ardından hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Avşar şunları yazmıştı: 

"Dün yaptığım Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'e ilişkin haberimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldı. Gürlek'in avukatının İstanbul Adliyesi'ne bizzat giderek benim gözaltına alınmam konusunda baskı yaptığını öğrendim. Haber yaptığım kişi bakan yardımcısı, benim gözaltına alınmam konusunda talimatı verdiği kişilerin amiri durumunda. Benim bu gözaltına karşı koyabilecek gücüm yok. Talimat verilen savcılar da direnebilir mi bilmem. Ancak tarih direnenleri de, biat edenleri de yazar. Takdir kamuoyunun..." (HABER MERKEZİ)