Gazeteci Melis Alphan: Kanser hastası annem her ay PET/MR'ı cepten veriyor

Gazeteci Melis Alphan, kanser hastası olan annesinin tedavi sürecinde yaşadığı sorunları paylaştı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı da benzer sorunlar yaşadıklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Melis Alphan, sosyal medyadan kanser hastası olan annesinin tedavisi sürecinde yaşadıklarını paylaştı.

Özel sigorta için 80 bin TL poliçe tutarı istendiğini ifade eden Alphan, buna sadece yatarak tedavinin dahil olduğunu, gerekli olan PET/ MR gibi işlemler için cebinden para ödeme yapmak zorunda kaldığını belirtti. Bazı hastanelerin SGK ile anlaşmasını sonlandırdığını da hatırlatan Alphan, "Bir yılda 3 katı zamlanan sigorta… Ve bu uyduruk resmi enflasyon rakamlarına inanmamızı bekliyorlar. Bizi keriz yerine koyuyorlar" diyerek tepki gösterdi. 


'AĞIR AKSAK BİR SİSTEM VARDI, ARTIK O DA YOK'

Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Annem kanser hastası. Özel sigortası var. Yeni poliçe tutarı 80 bin TL geldi. Sadece yatarak. Her ay pet, mr vs. cepten veriyor. Kimi hastanede SGK geçiyordu, artık geçmiyor. Çünkü SGK hastanelere ödemiyor. Ağır aksak da olsa işleyen sistem vardı, artık o da yok. Batırdılar ülkeyi. Bir yılda 3 katı zamlanan sigorta… Ve bu uyduruk resmi enflasyon rakamlarına inanmamızı bekliyorlar. Bizi keriz yerine koyuyorlar. Oysa her gün o enflasyon bize giriyor. Allahlarından bulasıcalar."  

Evrensel'in aktardığına göre pek çok sosyal medya kullanıcısı da devlet ve özel hastanelerden sağlık hizmeti alırken yaşadıkları problemleri Alphan'ın paylaşımının altında dile getirdi. O paylaşımlardan bazıları şöyle:  

- "Annem geçen sene şubat ayından beri lösemi tedavisi görüyor. Az da olsa ödemeler yapıyorduk (bazı ilaçlara, tedavilere peşin ödeme alınıyordu) bahsettiğiniz gibi üç beş aydır her şey tamamen ücretli oldu. Her kontrolde bizler de yüksek rakamlar ödüyoruz."

- "Benim annem de kanser hastası. Haziran ayındaki hastane sözleşme iptallerinden sonra sıkıntı daha da arttı. Devlet hastanelerinden hizmet almak çok zor. Kanser hastalarının normalde takipte oldukları sistem bozuldu."

- "Ne yazık ki çok haklısınız. Var olanı da bitirdiler.  Evde bakım hastasını her ilaç yazılımında hastaneye çağırmak nedir ya? Hasta bezi fiyatları aldı başını gidiyor. Sistemi de çökerttiler. Eski bir sağlıkçı olarak el-etek öperek ilaç yazdırılır mı?"

- "Özel sağlık sigortası teklif verirken yılda 1 kere teklif veriyor, arttırım yapmıyor yıl içinde. Oysa özel hastaneler yılda 8 kere zam yapıyor. Ocak’ta 450 TL olan kalp muayene ekimde 1850 TL oldu. Ocak’ta 48.000 TL olan bir ameliyat ekimde 110.000 TL . Acil şifalar annenize."

'PARAN KADAR SAĞLIK DÖNEMİ'

Bazı milletvekilleri de paylaşımları ile sağlık politikalarına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Alphan'ın tweetini alıntılayarak, "Bunun anlamı şudur: Sayın Alphan’ın annesinde olduğu gibi nitelikli sağlık hizmeti almak zorunda olan hastalar, özel sağlık sigortası yaptıramayacak ve cepten ödeyemeyecek durumdaysa ölümü beklemek zorundadır. Çünkü bu hizmetler resmen ya da fiilen GSS’den çıkarılmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da şu ifadeleri kullandı: "İktidar vatandaşın Anayasal sağlık hakkını da gasp etti. AKP'nin sağlık politikası: Paran kadar sağlık dönemi. Paran varsa tedavi olabilirsin, paran yoksa başının çaresine bakarsın." (HABER MERKEZİ)