Gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı

Gazeteci Evrim Deniz, ifade için çağrıldığı karakolda gözaltına alındı. Yurt dışı çıkış yasağı ve imza talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gazeteci Evrim Deniz, Diyarbakır'da ifade için çağrıldığı Huzur Polis Merkezi Amirliği'nde gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak Diyarbakır'da 15 gazetecinin tutuklu yargılandığı davadaki iddianame savcısı ile davada heyet üyesi eşinin görev yerlerinin değiştirilmesine yönelik haberleri paylaşmak gösterildi.

Deniz'in sağlık kontrolü için hastaneye götürülmesinin ardından "kamu görevlisini hedef göstermek" iddiasıyla ifadesi alındı. Deniz'e parti, sendika ve dernek üyeliği olup olmadığı, gazeteci Fırat Can Arslan'ı tanıyıp tanımadığı ve söz konusu tweetini reetwetleme amacı soruldu. Deniz imza işlemlerinin ardından yurt dışı çıkış yasağı ve imza talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Diyarbakır, Ankara ve İzmir’de yapılan ev baskınlarında T24 editörü Sibel Yükler, Mezepotomya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ile Fırat Can Arslan ve bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek gözaltına alınmıştı. (DUVAR)