Gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden polis için ceza talep edildi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ’da haber takibi yapan gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden koruma polisi Ö.F.T.’nin cezalandırılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26 Nisan 2022 tarihinde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretini takip eden gazeteci Ardıl Batmaz’ın darp edilmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, AK Partili Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisi Ö.F.T.’nin “Basit yaralama” suçundan cezalandırılması ve “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması” talep edildi.

‘İDDİANAME YETERSİZ'

Koruma polisi Ö.F.T., savunmasında gazeteci Batmaz’ın basın kartını göstermediğini iddia ederek herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadığını ileri sürdü. Belediye başkanının yakın koruması olması nedeniyle başkanın yanından ayrılmadığını ileri süren Ö.F.T, görevinin gereklerine uygun davrandığını iddia etti.

İddianameyi değerlendiren gazeteci Ardıl Batmaz ise gazetecilik faaliyetinin keyfi olarak engellendiğini ve sanık Ö.F.T.’nin basın kartını göstermediğine yönelik ifadelerinin asılsız olduğunu söyledi. Olay öncesi basın kartını sanığa gösterdiğini ve kartının fotoğrafının çekildiğini belirten Batmaz, iddianamenin yetersiz olduğunu ve ilgili sanığın sadece ‘Basit yaralama’ suçundan değil ‘İş ve çalışma hürriyetini ihlal’ suçundan da yargılanması gerektiğini dile getirdi. Sanığın ‘Belediye başkanının yanından ayrılmadım’ şeklindeki ifadesini de değerlendiren Batmaz, dosyaya sunduğu ve basında da yer alan görüntülerde sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu belirtti.

Gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden koruma polisi Ö.F.T.’nin yargılamasına 15 Haziran’da Elazığ 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Ne olmuştu?

Gazeteci Ardıl Batmaz, 26 Nisan 2022 tarihinde Elazığ'da dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyaretini haberleştirirken görevliler tarafından darp edildi. Depremzedelerin AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na tepki gösterdiği anları kaydeden Batmaz'a, belediye başkanının koruma polisi saldırdı. Çekim yapmaya devam eden Batmaz, darp edildi. Batmaz daha sonra hastaneden darp raporu alarak söz konusu kişiler hakkında şikayetçi oldu. Olayın ardından hedef gösterilen ve ölümle tehdit edilen Batmaz’ın ilgili kişiler hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin soruşturma ise sürüyor.