Gazete Duvar'a hekimlerden Ali Özyurt Sağlık Ödülü

Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri açıklandı. "İnternet haber-araştırma övgüye değer haber jüri özel ödülü", Gazete Duvar muhabiri Ferhat Yaşar'a verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tabip Odası'nın her yıl düzenlediğimiz Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri sonuçlandı. 10 farklı dalda verilen ödüllerden "İnternet haber-araştırma övgüye değer haber jüri özel ödülü", "İstanbul’daki 62 kamu hastanesinde Kürtçe yok” haberi ile Gazete Duvar muhabiri Ferhat Yaşar'a verildi.

19 Mart Cumartesi günü 11.45 - 13.00 saatleri arasında İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törende ödüller takdim edilecek. Ödülleri belirleyen jüri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden Sibel Güneş, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği'nden Nuray Karagöz, Görsel Medya Temsilcisi olarak Dilek Dindar, Yazılı Medya Temsilcisi olarak Fatih Polat ve İstanbul Tabip Odası adına Dr. Osman Küçükosmanoğlu'ndan oluştu.

Diğer ödüller şöyle:

- Gazete haber-araştırma ödülü: “Verem Ettiniz” başlıklı haber ile Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı
- Televizyon haber-araştırma ödülü: “Yeni Kapitülasyon Tartışması” haberi ile Fox TV'den Kemal Aktaş (Haber) ve Mahmut Özgün (Görüntü)
- Televizyon haber-araştırma övgüye değer jüri özel ödülü: “Yabancı Hekimler Güvence İstiyor” haberi ile Habertürk TV'den Öznur Karslı Çetiner (Haber) ve Özcan Öztürk (Görüntü)
- İnternet gazeteciliği ödülü: “Sağlık Yoğun Bakımda” haberi ile Sol TV'den Murat Akgöz
- Köşe yazısı ödülü: “Şişli Etfal’i Kime Verdiniz?” başlıklı yazısı ile Sözcü'den Serpil Yılmaz
- Televizyon Programı ödülü: Güncel Dosya “Bebek Beklerken Yaşam Savaşı” Programı ile NTV'den Melike Şahin (Haber), Cahit Kazan, Cumhur Çatkaya ve Hüseyin Eroğlu (Görüntü)
- Karikatür ödülü: “Bugün Hıdırellez – Aşı” konulu karikatür ile Can Baytak
- Dergi haber-araştırma ödülü: “Cesedin Çürümesidir Bu” başlıklı haber ile 1+1 Express Dergisi'nden Anıl Olcan ve Siren İdemen
- Dergi haber-araştırma övgüye değer haber jüri özel ödülü: “Alarmda Olmalıyız” başlıklı haber ile  1+1 Express Dergisi'nden Bekir Avcı