Gazete Duvar muhabiri Serkan Alan’a Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü

"Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri" törenle dağıtıldı. Gazete Duvar muhabiri Serkan Alan, 14 Ekim 2021'de yayınlanan "Cihan Andiç: Türkiye’ye barış gelsin" video haberiyle ödüle değer bulundu.

Alan ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’dan aldı. (Fotoğraflar: Ferhat Yaşar)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri objektif habercilik konusunda özendirmek amacıyla ilki 1998 yılında verilen "Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri"nin 25’incisi bugün düzenlendi.

Bugün saat 17.30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende, ödül alan gazetecilere ödülleri teslim edildi.

Ödül öncesi, Özcan Yaman’ın Metin Göktepe objektifinden hazırladığı sinevizyon gösterildi.

Mahmut Yıldız, Metin Göktepe’nin resmini yaptı. Yıldız, resmî Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’ye hediye etti.



Bu yılki yarışmada ‘Görüntülü Haber’ kategorisinde Gazete Duvar Muhabiri Serkan Alan, 14 Ekim 2021 tarihinde Gazete Duvar’da yayınlanan "Cihan Andiç: Türkiye’ye barış gelsin" başlıklı video haberiyle ödüle değer bulundu. 

Alan ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’dan aldı.



Ödülünü Türkiye’de barış için mücadele edenlere adamak istediğini belirten Alan, şunları söyledi: "Metin Göktepe katledildiği yaşta, hep 28 yaşında kalacak. Ben de onunla aynı yaşta ödüle değer görülerek bunun onurunu yaşıyorum. Teşekkür edeceğim birçok arkadaşım var. Gazete Duvar emekçilerine çok teşekkür ederim. Ben 10 Ekim Katliamı’nın tanıklarındandım. Gazete Duvar’a katliamdan çok kısa süre sonra başladım. İlk haberlerimi yine 10 Ekim Katliamı haberlerini takip ederek yaptım. 10 Ekim ailelerinin acıları bu süreçte azalmadı. Ödüle değer görülen haberdeki Cihan Andiç’in ‘Yaşamak ve yaşatmak amacımız olmalı’ sözleri beni çok etkiledi. Ben bu ödülü Türkiye’de barış için mücadele eden, nokta kadar katkı sunan insanlara adamak istiyorum.”

YAZILI HABER ÖDÜLÜ MEZOPOTAMYA AJANSI’NIN

Yazılı Haber Ödülü’ne Arjin Dilek Öncel, 9 Eylül 2021 tarihinde Mezopotamya Ajansı’nda "Amara Dwla’nın duyulmayan çığlıkları" başlıklı haberiyle değer görüldü. 

Arjin Dilek Öncel, "Bütün baskılara rağmen geri adım atmayan bütün çalışma arkadaşlarım adına almak istiyorum. Birçok arkadaşımız tutuklu. Sonraki ödül törenlerinde onları da burada görmek istiyorum. Bu ödülü bölgede katledilen çocuklara adamak istiyorum" dedi.

Şehriban Aslan da JINNEWS’te 18 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan "Bakanlık zırhlı araç ile katledilen yurttaşın ailesinden tazminat istedi!" başlıklı haberiyle Yazılı Haber Ödülü dalında Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 

Ödülünü alan Şehriban Aslan ise şunları söyledi: "Bugün Metin Göktepe Ödülü'nü aldığım için çok mutluyum. Kürt kentlerinde zırhlı araç katliamları çok fazla. Failler cezalandırılmak yerine aileye tazminat davası açıldı. Sayamayacağımız çok sayıda insan bu şekilde katledildi. Ödülünü zırhlı araçlarla katledilen insanlara adıyorum."

Meral Danyıldız da Artı TV’de 11 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan "Sosyal medyada ‘böbrek’ pazarı" başlıklı haberiyle Görüntülü Haber Ödülü dalında Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. 

Danyıldız ise şunları kaydetti: "Metin Göktepe Ödülü'nü almak benim için gurur ve onur verici. Ödülümü de yine geçim sıkıntısı çeken yurttaşlar adına alıyorum. Daha ucuz olduğu için halk ekmek kuyrukları önünde saatlerce bekleyen, daha ucuzunu bulabilmek için pazarlarda turlayan, 80’ine geldiği ve emekli olduğu halde çalışmak zorunda bırakılan her bir yurttaşa armağan ediyorum."

Fotoğraf Ödülü'nü, 18 Şubat 2022 tarihini taşıyan "Migros Direnişi" fotoğrafıyla Hasan Doğan kazandı.

Yerel Gazetecilik Ödülü’nü ise Ömer Karakuş, Adıyaman’da Haber Gazetesi’nde 29 Ekim 2021 tarihinde "Yetkililer kanal yaptı, suyu unuttu!!!" haberiyle kazandı.

Karakuş konuşmasında "Metin Göktepe biz genç gazeteciler için çok önemli bir isim. Metin vefat ettiğinde ortaokul ikinci sınıf öğrencisiydim. Çok derinden etkilenmiştim. Ruhu şad olsun, asla kendisini unutmayacağız" dedi.

ÖDÜL JÜRİSİ

Bu yılki ödülleri, Celal Başlangıç, Hale Gönültaş, İpek Özbey, Mehveş Evin, Murat Sabuncu, Nazım Alpman, Serpil İlgün, Zana Kaya’dan oluşan jüri belirledi.