Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu serbest bırakıldı

Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu, İzmir'deki evinde gözaltına alınmasından 3 gün sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de 13 Şubat’ta sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu, bugün çıkarıldığı mahkemece 'haftada 2 imza ve yurtdışı çıkış yasağı' şartıyla serbest bırakıldı.   

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney, JINNEWS muhabiri Melike Aydın ve DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut evlerinde gözaltına alınmıştı.

"Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin ifadeleri dün akşam alınmıştı. Basın açıklaması haberleri, ÇED raporları, işçi direnişleri, çevre ve ekoloji haberleri gibi haberler "örgüt faaliyetleri" kapsamında sayılmıştı. Gazetecilere sorulan soruların içeriğinde geriye dönük bir yıllık telefon kayıtları, gazeteci, çevre hakları savunucuları, KHK’li akademisyenler, parti temsilcileri ve avukatlar ile yapılan telefon görüşmeleri yer almıştı.

Başakçıoğlu'nun yanında gazeteciler Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney, Melike Aydın ve Fatma Funda Akbulut da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güney, Aydın, Akyüz ve Akbulut'a ev hapsi yasağı verildi.

 

(HABER MERKEZİ)