Gazete Duvar İzmir ofisi açıldı

Gazete Duvar'ın İzmir ofisi, bugün düzenlenen resepsiyonla açıldı. Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, “İzmir, Gazete Duvar’ın fikri doğumunun da gerçekleştiği şehirdir" dedi.

Fotoğraflar: Cihan Başakçıoğlu
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Gazete Duvar'ın İzmir ofisi düzenlenen resepsiyonla açıldı.
Açılışa Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Barış Akademisyenleri, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.


Gazete Duvar İmtiyaz Sahibi Vedat Zencir ve Gazete Duvar çalışanlarının da katıldığı açılışta konuşan Gazete Duvar İzmir Temsilcisi Nuray Pehlivan, "Ülkemizin geldiği noktada bağımsız ve tarafsız medyanın önemi artıyor ancak siyasal ve ekonomik olarak varlığını sürdürmek giderek zorlaşıyor. İşte Gazete Duvar bu zor koşullarda bu alana hem muhabir kadrosuyla hem de temsilcilikleriyle katkı vermeye devam edecek" dedi.

Nuray Pehlivan

 

Barış Avşar


‘İZMİR GAZETE DUVAR’IN FİKREN DOĞUM YERİ’

Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar ise Gazete Duvar’ın bu yıl 8 yaşına bastığını belirterek, “Okurlarımızla bugünkü gibi vesilelerle bir araya geldiğimiz her platformda çok daha uzun süredir yayında olduğumuz hissine kapılıyoruz. Bir internet haber sitesinin gücünün çok ötesinde bir etkimiz olduğunu görüyoruz. Bu durumun ilk nedeni, Gazete Duvar’ın çıkış amacını geliştirerek devam ettirme gayretinden bir gün bile vazgeçmeden yayına devam etmesidir. O amaç, herkesin doğru, hızlı, ilkeli, bağımsız, objektif haber alma hakkının kullanılmasına olanak tanımaktır. İzmir de baştan beri bu gayretin en canlı yürütüldüğü merkezlerden oldu. Aynı zamanda Gazete Duvar’ın fikri doğumunun da gerçekleştiği şehirdir. Şehrinizdeki bu yeni gazetecilik olanağını da uyarılarınızla, önerilerinizle, yazılarınızla destekleyeceğinizi bilmenin gücüyle daha iyi bir Gazete Duvar için çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Akın


‘ÖZGÜR BASIN OLARAK DUVAR’IN ÖRGÜTLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ’

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın yaptığı konuşmada, “Gazeteciler ‘özgür basın susturulamaz’ mücadelesi içerisinde siyaseten içerdeler ve rehin durumdalar. Buradan onlara selamlarımızı iletiyorum” ifadelerini kullandı.
14 Mayıs seçimlerinin ardından yaşanan koşullara dikkat çeken Akın, "Seçim sonrası yaşadığımız toplumsal travmayı aşmak özgürlük, barış için mücadele eden herkesin görevidir. Bu otoriter rejim karşısında ‘Direneceğiz mücadele edeceğiz’ demeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bugün özgür basın olarak Gazete Duvar’ın örgütlenmesi çok önemli. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Tunç Soyer


‘DUVAR BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ KAPATAN BİR YERDE’

"Bugün içinde yaşadığımız dünyanın en temel problemlerinden birinin totaliter ve popülist iktidarlar olduğunu düşünüyorum" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halkın haber alma özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Soyer, “Duvar tam da bu anlamda büyük bir eksikliği kapatan bir yerde duruyor. İzmir’e ofis açmış olmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. İzmir sizi kucaklamaya hazır. Birlikte çalışmaktan gurur duyacağız" şeklinde konuştu.

Akın Birdal


‘DUVAR’IN İNŞASINA TANIK OLMAKTAN MUTLUYUM’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal ise "Duvar deyince Nazım’ın hayallerini ve özgürlüklerin önüne konulan duvara ‘vız gelir’ deyişini hatırladım. Halkın haber hakkı, insan haklarının gereğidir. Bunun için de özgür basın çok önemli. Bugün aynı zamanda Ape Musa’nın katledişinin 31’inci yılı. Gazete Duvar demokratikleşmenin çok önemli araçlarından biri. Bu duvarın inşasına tanık olmaktan mutluyum” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de resepsiyona gönderdiği mesajda, "Gazetecilik mesleğini sürdürmeye gayret eden tüm gazetecileri ve Gazete Duvar ailesini sevgi ve saygıyla kucaklıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisi ile son buldu. (DUVAR)