Galler Prensesi Kate’ten ‘fotoğraf’ özrü

Galler Prensesi Kate, üzerinde oynandığı gerekçesiyle uluslararası ajanslar tarafından geri çekilen aile fotoğrafına ilişkin olarak, zaman zaman fotoğraf düzenleme denemeleri yaptığını söyledi.

Fotoğraf: Kensington Sarayı/ Twitter-X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galler Prensesi Kate, ocak ayında olduğu ameliyatın ardından paylaşılan ilk resmi fotoğrafın ajanslar tarafından geri çekilmesi sonrası açıklama yaptı. Kate, “Pek çok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman (fotoğraf) düzenleme denemeleri yapıyorum” dedi.

17 Ocak’ta batın bölgesinden geçirdiği ameliyatın ardından halkın karşısına çıkmayan Prenses Kate ve çocuklarının yer aldığı, 10 Mart günü paylaşılan fotoğrafın üzerinde oynandığı iddia edilmiş, uluslararası haber ajansları bir gün sonra fotoğrafı çekmişti.

'PEK ÇOK AMATÖR FOTOĞRAFÇI GİBİ...'

Fotoğrafın tartışma ve spekülasyon yaratması sonrası Kensington Sarayı’nın sosyal medya platformu X’teki (eski adıyla Twitter) hesabından açıklama yapan Kate, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Pek çok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının yarattığı her türlü akıl karışıklığı için özürlerimi ifade etmek isterim. Umarım herkes çok mutlu bir Anneler Günü geçiriyordur.”

Ne olmuştu?

İngiltere'de 17 Ocak'ta batın bölgesinden 'planlı bir ameliyat' geçirdikten sonra nerede olduğu ve sağlık durumu merak konusu olan Galler Prensesi Kate'in ameliyatından bu yana ilk resmi fotoğrafı, 10 Mart Pazar günü Kensington Sarayı tarafından paylaşılmıştı.

Prens William tarafından bu hafta çekildiği ifade edilen fotoğrafta, Prenses üç çocuğuyla birlikte kameraya yansımıştı. Fotoğrafla birlikte yapılan paylaşımda Kate'in Anneler Günü mesajına da yer verilmişti. Galler Prensi ve Prensesi adına açılan X hesabından paylaşılan mesajda, "Zarif dilekleriniz ve son iki aydır devam eden desteğiniz için teşekkürler. Herkese mutlu bir Anneler Günü dilerim" ifadeleri kullanılmıştı.

Fotoğraf, bundan bir gün sonra, üzerinde oynandığı gerekçesiyle uluslararası haber ajansları tarafından yayından kaldırıldı. Paylaşımların ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, özellikle William ve Kate'in çocuklarının kıyafetlerindeki detaylara dikkat çekerek fotoğrafın üzerinde oynandığını iddia etmişti. Görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğu da farklı kanıtlar paylaşılarak ileri sürülmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)