Galip Öztürk'ün fotoğrafını çeken hakim aynaya yansıdı

Gürcistan'a kaçan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün aile fotoğrafında yaşanan "ayna kazası" sonucunda Hakim Kemal Alver'in Öztürk'ün yanında olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Cinayete azmettirmek" suçundan müebbet hapis cezası onaylanan ve hakkında çete davalarından aranması bulunan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün aile fotoğrafını çeken hakimi ayna ele verdi.

Gürcistan'a kaçan Öztürk'ün ailesi ile fotoğrafını çeken Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, aynaya yansıdı. Olayı ortaya çıkaran Samsun Etik Haber'in söz konusu haberine erişim engeli getirildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 7. SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduğu gerekçesiyle sınırdışı edilen, Türkiye'de adam öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasının onanması üzerine Gürcistan'a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün Türkiye'de yargılandığı çete davalarından da hakkında yakalama kararı bulunuyor. İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin en büyük 30 organize suç örgütü raporunda Galip Öztürk 7. sırada yer alıyor.

HAKİM ALVER 'YANSIMA'DAN YAKALANDI

Gürcistan'da kaçak olarak hayatını sürdüren Galip Öztürk'ün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı aile fotoğrafı ile büyük bir skandal ortaya çıktı. Samsun Etik Haber'in aktardığına göre, Öztürk'ün eşi, çocukları ve şirket çalışanları ile çektirdiği fotoğrafta, fotoğrafı çekenler arasında Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver'in de olduğu görüldü.

Olayın ortaya çıkması üzerine Öztürk, yayımladığı fotoğrafı kaldırdı ve kısa bir süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı fotoğrafı tekrar paylaştı.

HAKİM ALVER GÖRÜŞTÜĞÜNÜ KABUL ETTİ: KIZIM İÇİN GİTTİM

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ve Genel Yayın Koordinatörü Sezer Sezer, fotoğrafın gerçek olup olmadığını Samsun Adalet Komisyon Başkanı Hakim Kemal Alver'e makamında sordu. Etik Haber'in aktardığına göre, fotoğraftakinin kendisi olduğunu belirten Hakim Alver, "Söz konusu fotoğraftaki kişi benim. Fotoğrafta Öztürk'ün hemen yanında oturan kişi benim öz kızımdır. Kızım, Öztürk'ün şirket avukatlığını yapmaktadır. Kızımın şirketle ilgili Öztürk ile görüşmesi gerekiyordu. Kızımı tek başına Gürcistan'a göndermemek için kendisine eşlik ettim" dedi.

GALİP ÖZTÜRK'ÜN ARANDIĞINI DA BİLİYORMUŞ

Kendisine Galip Öztürk'ün cinayetten müebbet hapis cezasının onandığı ve yargılandığı çete davalarından dolayı gözaltı kararları olduğunu bilip bilmediğinin sorulması üzerine Alver'in "Bu konularda bilgim var" şeklinde yanıt verdiği aktarıldı.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Elver, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul etse de, "kişilik haklarını ihlal etmekte olup, rencide edici, asılsız ve toplumda yanlış anlamaya sebebiyet verir mahiyette olduğunu" beyan ederek erişim engeli için başvurdu. Yayımlanmasından kısa bir süre sonra da Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği, Samsun Etik Haber'in söz konusu haberine erişim engeli getirdi. Samsun Etik Haber, erişim engelini de "Haberimiz Mahkeme Kararıyla Yayından Kaldırıldı" başlığı ile duyurdu. (HABER MERKEZİ)