Galatasaray'da tarihi karar: Taşınmazlar için yönetime yetki verildi

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimine Galatasaray Adası, Florya arazisi, Kemerburgaz arazisi ve Mecidiyeköy binasının da aralarında olduğu taşınmazların değerlendirilmesi için yetki verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübünde yönetim kurulu, gayrimenkul ve taşınmazların değerlendirilmesi konusunda genel kuruldan yetki aldı. 

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, görüşmelerin ardından yapılan oylamada üyeler, yönetim kurulunun taleplerini oy çokluğuyla kabul etti. 

YETKİ ALINAN TAŞINMAZLAR

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu; Galatasaray Adası, Florya arazisi, Mecidiyeköy binası, Kemerburgaz yeni kamp tesisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Kalamış tesisleri, Burhan Felek Ergün Gürsoy Yüzme Havuzu, Maslak Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri ve Beyoğlu Hasnun Galip Binası'ndaki alanların değerlendirilmesi, yeni taşınmazların alınması, projelerle ilgili finansman sağlanabilmek için yeni kredi sözleşmelerinin imzalanması konularında 31 Mayıs 2024'e kadar her türlü hukuki işlem ve tasarrufta bulunma yetkisi aldı.

Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Dursun Özbek, "İlk defa benim katıldığım genel kurullarda kardeşliğin ve barışın genel kurula sirayet ettiğini görüyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

FLORYA'DAN GELECEK PARAYLA TBB ANLAŞMASINDAN ÇIKILACAK

Özbek, istedikleri en önemli yetkilerden birisinin Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmadan çıkmak olduğunu aktararak, "Bu anlaşma yapılırken elzemdi. Sıcak para girişi Galatasaray'ın önünü açtı. Ben de olsam yapardım. Fakat bugüne geldiğimizde, elimizdeki imkanların kullanması suretiyle bu anlaşmanın Galatasaray'a getirdiği mecburiyetlerin artık kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Eğer bizi yetkilendirirseniz belli bir süreci takip ederek bu yapılandırma anlaşmasından çıkacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Özbek, hayata geçirmeyi planladıkları Florya projesinden gelecek parayla bu anlaşmadan çekileceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)