Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten 'veliaht' yorumu: Erden Timur'a devredebilirim

Galatasaray başkanlığı konusunda veliaht belirleyip belirlemediğine yönelik konuşan başkan Dursun Özbek, "Bu işi emanet edebileceğim arkadaşlardan bir tanesi Erden Timur" dedi.

Dursun Özbek - Erden Timur
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 343 Digital'in YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. "Bir sonraki seçimde aday olmayı düşünüyor musunuz, aday olmayacaksanız veliaht belirlediniz mi?" sorusunu yanıtlayan Özbek, yönetimde yer alan Erden Timur'u işaret etti. Özbek "Benim hizmet sürem 2024 Mayıs'ta doluyor. Galatasaray'da öyle işaret ederek başkanlık olmaz. Herkes çalışmalarını yapıyor, bu tamamen genel kurulun takdiridir" dedi.

"Galatasaray'da 'Ben başkan olayım' diye bir şey yok. Galatasaray'ın sizi çağırması lazım. Sizin yaptığınız faaliyetler çerçevesinde, ne yapabileceğini görüp anlayıp Galatasaray sizi çağırır" diyen Özbek, Erden Timur'u başarılı bulduğunu söyledi. Özbek şöyle konuştu:

"Sportif anlamda da basketbolda, futbolda son derece başarılı. Bu işi emanet edebileceğim arkadaşlardan bir tanesi Erden Timur. Ama benim bu konuda yorum yapmam biraz da sakıncalı. Neden? Çünkü herkes Galatasaray'a başkan olmak ister. Metin kardeşim de istiyor, diğer arkadaşlar da istiyorlar. Ben seçici olmak istemiyorum, bunun seçimini genel kurul yapacak. Arkadaşlarımın hepsi kıymetli."

'ERDEN TİMUR'U KISKANDINIZ MI' SORUSUNA YANIT

Dursun Özbek, "Türkiye'de birinci adamlar, ikinci adamların güçlü olmasını istemezler. Erden Timur çok popüler hale geldi. Zaman zaman Erden Timur'u kıskanma duygusuna kapıldınız mı?" sorusu şöyle cevapladı.

"Erden kardeşimi Sportif A.Ş'de başkan vekilliğine ben atadım. İnsanların aklına 'Kıskanıyor mu?' şeklinde düşünceler gelmesi bana garip geliyor. Hepimiz Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Galatasaray'ın başarısına bir nokta kadar hizmet eden herkes başımızın tacı. Erden benim oğlum yaşında. Galatasaray'a hizmet ettiği için onun açısından da gururlanıyorum. Kıskanmak zerre kadar aklımdan geçmiyor. Ben istiyorum ki, bu yönetimin içinden başkanlar çıksın. Geçmişte hep öyle olmuştur. Galatasaray'a başarıların gelmesi, yönetim içindeki insanların bu seviyede yetişmesi ve Galatasaray'a başkan olarak hizmet etmesinden geliyor, Erden Timur öyle birisi. Ben belli bir yaştayım, böyle bir şey hiç düşünmedim. Yeter ki Erden Timur başarılı olsun, Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etsin."

'ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN KADROMUZU KORUYACAĞIZ'

Sacha Boey, Victor Nelsson ve Nicolo Zaniolo gibi oyuncuların geleceğiyle ilgili soruları yanıtlayan Dursun Özbek, "Teklif alan oyuncularımız var ama satmayı düşündüğümüz oyuncu şu an yok. Biz takımı muhafaza etmeyi düşünüyoruz ancak düşüncemizin çok üstünde bir teklif gelirse satış yapabiliriz. Biz Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, oturmuş bir takımımız var. Enteresan teklifler olursa satabiliriz. Bu tip A, B, C planlarını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

'ALİ KOÇ'A TAVSİYEDE BULUNAMAM'

Özbek, "5 yıldır şampiyonluğu bulunmayan Ali Koç'a hangi tavsiyelerde bulunursunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Ben, Sn. Ali Koç'a tavsiyede bulunma durumunda değilim. Ben Galatasaray'ın başkanıyım. Tavsiyede bulunacaksam kendi çalışma arkadaşlarıma tavsiyede bulunurum. Ali Koç'a tavsiyede bulunmak benim işim değil" yanıtını veren Dursun Özbek, dışarıdaki gergin görüntünün Kulüpler Birliği toplantılarında olmadığını, Kulüpler Birliği'nde menfaat birliği olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Ali Koç ile en son bundan önceki Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bir araya geldik. Kulüpler Birliği'ndeki atmosfer fena değil. Orada tartışma olmuyor, menfaatler aynı olduğu için... Dışarıdaki görüntü, Kulüpler Birliği'nde yok. Oradaki hava farklı, menfaat birliği var." (HABER MERKEZİ)