Funk şarkıcısı Betty Davis öldü

Funk müziğin öncü kraliçesi olarak tanınan Betty Davis, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Funk müziğin kraliçesi olarak anılan Betty Davis, 77 yaşında öldü. Sanatçının ölümünü, Davis'in arkadaşı Danielle Maggio Rolling Stone'a doğruladı.

Davis’in yaşadığı Allegheny ilçesi iletişim direktörü Amie Downs, ünlü müzisyenin ölüm nedeninin doğal sebepler olduğunu belirtti.

BETTY DAVIS KİMDİR?

New York'ta 60'ların sonlarındaki müzik sahnesinde etkili bir müzisyen ve önemli bir figür olan Betty Davis, Kuzey Carolina’da doğdu. Pittsburgh, Pennsylvania’da büyüyen Davis, New York City’deki Moda Teknoloji Enstitüsü’ne katılmak için 16 yaşında evden ayrıldı. Bu süre içinde Ebony ve Glamour gibi birkaç yüksek profilli moda dergisi için modellik yaptı. 

Betty Davis, 1968'de Miles Davis'le evlendi. Evlilikleri bir sene süren sanatçı, 2017 tarihli "Betty: They Say I'm Different" adlı belgeselde Miles Davis ile evlilik hayatıyla ilgili, “Onunla evli olduğum her gün Davis adını kazandığım bir gündü” ifadelerini kullandı. 

Andy Warhol, Jimi Hendrix, Sly Stone ve Eric Clapton gibi isimlerle model ve kulüp yöneticisi olarak çalışan sanatçı, en çok müzikle ilgileniyordu. 12 yaşında şarkı yazmaya ve 60'ların sonlarında bazılarını kaydetmeye başlayan Davis'in "They Say I’m Different" ve "Nasty Gal" şarkıları sırasıyla 1974 ve 1975’te yayınlandı. Tiz sesiyle öne çıkan sanatçı, 1964 ve 1975 yılları arasında "Get Ready for Betty", "It's My Life", "If I'm In Luck I Might Get Picked Up" gibi hit şarkılarıyla öne çıktı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Betty Davis öldü funk