FTX'in CEO'su 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı

Kripto para borsası FTX'nin eski yöneticisi Sam Bankman-Fried, yatırımcılarını dolandırma suçlamasıyla yargılanmayı beklerken 250 milyon dolar tutarındaki kefalet ve ev hapsi kararıyla serbest kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaşadığı likidite problemlerinin ardından iflas eden ve 3,1 milyar liradan fazla borcu olan FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried, sürpriz bir kararla serbest kaldı. 

12 Aralık'ta yaşadığı ve FTX'in bulunduğu Bahamalar'da tutuklanan Sam Bankman-Fried, ABD’de hakim karşısına çıktı.

Karar doğrultusunda, dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 8 suçtan yargılanmayı bekleyen Bankman-Fried, duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılacak.

Ayrıca Bankman-Fried, kefalet tutarının bir kısmını karşılamak için öz sermaye olarak konulan Kaliforniya'daki ailesinin evinde sıkı gözetim altında tutulacak.

Bu süreçte akıl sağlığı düzenli olarak kontrol edilecek Bankman-Fried'ın pasaportuna da el konulacak.

BBC Türkçe'nin haberine göre Bankman-Fried, ABD’ye iadesine karşı çıkmayacağını açıklamadan önce dokuz gün boyunca Bahamalar'daki hapiste seçeneklerini değerlendirdi. Perşembe günü New York'taki duruşmada ABD'li Başsavcı Yardımcısı Nick Roos, savcıların “görülmemiş boyuttaki bir sahtekarlığa" rağmen Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkmayacağını söyledi, gerekçe olarak gönüllü olarak ABD'ye dönme kararına ve finansal durumundaki kötüleşmeye işaret etti. 
Bankman-Fried'in serbest bırakılması, pasaportunu teslim etmesini ve California'daki ailesinin evinde gözaltında yaşamasını gerektiriyor. Ayrıca düzenli olarak psikolojik tedavi almayı da kabul etti.
Bankman-Fried’in avukatı Mark Cohen, ailesinin 250 milyon dolarlık senedi birlikte imzalayacaklarını da açıkladı. (HABER MERKEZİ)