Friends dizisinin oyuncusu Matthew Perry 54 yaşında hayatını kaybetti

'Friends' dizisindeki 'Chandler Bing' rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon tarihinin en çok izlenen sitcom dizilerinden biri olan Friends dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry, hayatını kaybetti. ABD basınındaki haberlere göre, Perry, Los Angeles'taki dairesinde ölü bulundu. 54 yaşındaki Perry'nin ölüm nedenine ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau sınıf arkadaşı oyuncunun ölümüne ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Trudeau, "Matthew Perry'nin ölümü şok edici ve üzücü. Okul bahçesinde oynadığımız oyunları asla unutmayacağım ve dünyanın dört bir yanındaki insanların onun kendilerine verdiği neşeyi asla unutmayacağını biliyorum. Tüm o kahkahalar için teşekkürler Matthew. Seviliyordun ve özleneceksin" ifadelerini kullandı.

Amerikan film şirketi Warner Bros'dan yapılan açıklamada da Perry'nin şirketin çok önemli bir ismi olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu üzücü günde ailesine, sevenlerine ve tüm sadık hayranlarına sevgilerimizi gönderiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Daha önce Emmy ödülüne de aday gösterilen oyuncu, 2022'de çıkan biyografisinde uzun yıllar süren 'bağımlılık' mücadelesine de değinmişti.

1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve 10 sezon süren Friends dizisi, New York’ta oturan altı arkadaşın hayatını konu alıyor. Dizinin başrollerinde ise Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)